Hava Durumu “Az Bulutlu ve Açık” Olacak

Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri “Az bulutlu ve açık” tahmin ediliyor. İlçelerde sıcaklıklar en yüksek 15, en düşük 4 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Burdur'un doğusu ile Isparta ve Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle güney ve güneydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısında kuvvetli (40-60 km/saat)olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Marmara'nın güneybatısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat)olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz Bölgesi parçalı ve az bulutlu, Batı Akdeniz'in yer yer çok bulutlu, Antalya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Burdur'un doğusu ve Isparta çevrelerinin yerel olmak aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA °C, 20°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

MERSİN °C, 20°C

Az bulutlu ve açık

KAHRAMANMARAŞ °C, 14

Az bulutlu ve açık

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Coğrafi olarak Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz Bölge geneli az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGÂR: Kuzeyli ve doğulu yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi tahmin edilmektedir.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Az bulutlu ve açık

14

Afşin

Az bulutlu ve açık

10

Andırın

Az bulutlu ve açık

10

Çağlayancerit

Az bulutlu ve açık

12

Ekinözü

Az bulutlu ve açık

10

Elbistan

Az bulutlu ve açık

10

Göksun

Az bulutlu ve açık

10

Nurhak

Az bulutlu ve açık

4

Pazarcık

Az bulutlu ve açık

14

Türkoğlu

Az bulutlu ve açık

15

Editör: TE Bilisim