Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri bugün “Parçalı  bulutlu” olacak. Hava sıcaklığı en yüksek 14, en  düşük 6 derece tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Konya'nın batısı, Bolu, Karabük, Düzce, Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevreleri, Muğla'nın kıyı kesimleri ile Aydın'ın güneybatı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya çevreleri, Muğla'nın kıyı kesimleri ile Aydın'ın güneybatı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

KAHRAMANMARAŞ °C, 14°C

Parçalı bulutlu

ADANA °C, 20°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU AKDENİZ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Kahramnmaraş’ın da yer aldığı bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Güney ve güneydoğu, akşam saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Mersin'in batısında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor

Denizlere Ait Meteorolojik Uyarı !!

 09.01.2022 Pazar günü sabah saatlerinden sonra Doğu Akdeniz’in güney ve batısında doğu ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü akşam saatlerinde sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu

14

Afşin

Parçalı bulutlu

7

Andırın

Parçalı bulutlu

10

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

11

Ekinözü

Parçalı bulutlu

7

Elbistan

Parçalı bulutlu

9

Göksun

Parçalı bulutlu

6

Nurhak

Parçalı bulutlu

7

Pazarcık

Parçalı bulutlu

12

Türkoğlu

Parçalı bulutlu

13

Editör: TE Bilisim