Kahramanmaraş’ta bugün tüm ilçeler “Parçalı ve az bulutlu” tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 30 derece ile merkez ilçelerinden beklenirken, en düşük sıcaklık ise Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde 21 derece ile tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Çanakkale'nin iç, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Muğla'nın iç kesimleri, Antalya’nın batı iç kesimleri, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatı kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum’un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ:  Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya'nın batı iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM: Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGEDEKİ BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

ADANA °C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra batı iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 23°C

Parçalı bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE SICAKLIKLAR

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve az bulutlu

30

Afşin

Parçalı ve az bulutlu

21

Andırın

Parçalı ve az bulutlu

24

Çağlayancerit

Parçalı ve az bulutlu

26

Ekinözü

Parçalı ve az bulutlu

21

Elbistan

Parçalı ve az bulutlu

21

Göksun

Parçalı ve az bulutlu

21

Nurhak

Parçalı ve az bulutlu

23

Pazarcık

Parçalı ve az bulutlu

28

Türkoğlu

Parçalı ve az bulutlu

29

Editör: TE Bilisim