Kahramanmaraş’ın tüm ilçeleri “Parçalı ve çok bulutlu” tahmin ediliyor. Sıcaklık en yüksek 10, en düşük -2 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile İstanbul, Manisa ve Denizli çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege kıyı kesimleri ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, güneydoğu kesimler ile Doğu Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege kıyı kesimleri ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (35-70 kg/m²) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın; Güney Ege kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

ADANA °C, 16°C

Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 11°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 7°C

Çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU AKDENİZ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Bölgenin Parçalı ve çok bulutlu geçmesi, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGÂR: Kuzeyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı, çok bulutlu

10

Afşin

Parçalı, çok bulutlu

2

Andırın

Parçalı, çok bulutlu

6

Çağlayancerit

Parçalı, çok bulutlu

7

Ekinözü

Parçalı, çok bulutlu

3

Elbistan

Parçalı, çok bulutlu

3

Göksun

Parçalı, çok bulutlu

-2

Nurhak

Parçalı, çok bulutlu

4

Pazarcık

Parçalı, çok bulutlu

9

Türkoğlu

Parçalı, çok bulutlu

9

Editör: TE Bilisim