Kahramanmaraş’ta tüm ilçelerde bugün hava durumu parçalı ve az bulutlu geçecek. En yüksek sıcaklık Türkoğlu ilçesinde 41 derece, en düşük sıcaklık Andırın ilçesinde 32 derece olacak.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzey kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGEMİZDE HAVA

AKDENİZ: Kahramanmaraş’ın da yer aldığı bölgenin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Bölge genelinin Az bulutlu, açık geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kıyı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, bölgenin iç ve doğu kesimlerinde ise kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir. Önümüzdeki hafta ortasına kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11 ile 16 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

BÖLGEDEKİ BAZI İLLERDE HAVA SICAKLIĞI

ADANA °C, 37°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 33°C

Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 35°C

Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 40°C

Parçalı ve az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE SICAKLIKLAR

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Az bulutlu, açık

40

Afşin

Az bulutlu, açık

35

Andırın

Az bulutlu, açık

32

Çağlayancerit

Az bulutlu, açık

38

Ekinözü

Az bulutlu, açık

36

Elbistan

Az bulutlu, açık

36

Göksun

Az bulutlu, açık

35

Nurhak

Az bulutlu, açık

36

Pazarcık

Az bulutlu, açık

40

Türkoğlu

Az bulutlu, açık

41

Editör: TE Bilisim