Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın İstiklal’in yüz akı olduğunu söyledi.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, Mehmet Akif Ersoy merhumun “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözünü hatırlatarak “Allah bir daha milletimize 100 yıl önce yaşanan acıları yaşatmasın diye dua ediyorum” dedi. Güngör, mesajında şunları kaydetti:

“Milletlerin tarihteki uzun yolculuklarında önemli dönüm noktaları vardır. Bizim milletimiz için Malazgirt, Söğüt’te toprağa dikilen Osmanlı çınarı, Fatih’in İstanbul’u fethi birer dönüm noktasıdır. Çanakkale ve oradaki kararlılığın devamı olarak Kurtuluş Savaşı esnasında Maraş’ın kendini kurtaran bir şehir olarak tarihe geçmesi de bir dönüm noktasıdır. Çünkü Maraş’ın kurtuluşu bütün Anadolu’ya moral olmuş, can suyu olmuştur.

Kahramanmaraş yiğitliğiyle, vatan sevgisiyle, birlik ve beraberlik şuuruyla, edebiyatıyla kimlik bulmuş bir şehirdir. İşte bu yüzdendir ki, 100 yıl önce düşmana ilk kurşunu atan Sütçü İmam’la, 15 Temmuz’daki hainlere kurşunu atan Ömer Halisdemir bu topraklarda ruh bulmuşlardır. Esaret ve zilleti kabul etmeyeceğini adeta namlulara göğsünü dayayarak kabul etmemişlerdir.

12 Şubat Kurtuluş Bayramı bizim gurur vesikamızdır. Bu vesileyle ülkemizin ve milletimizin bekası için görev yaparken canlarını ortaya koyarak yürüttükleri mücadele sonunda gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bin yıldır milletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin yaşaması için bu toprakları teriyle, gerektiğinde kanıyla ıslatmış tüm ecdadı tazimle yâd ediyorum. Hususen 100 yıl önce bugünlerde, o soğuk ve yokluk günlerinde, bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla savunan; gencecik bedenlerini gözünü kırpmadan feda eden, birer birer toprağa düşen nice isimsiz kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle, tazimle yâd ediyorum.

Mehmet Akif Ersoy merhumun “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözünü hatırlayarak, Allah bir daha milletimize 100 yıl önce yaşanan acıları yaşatmasın diye dua ediyor, bütün hemşehrilerimin bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştireceğimiz 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, yüz akımız Kahramanmaraş’ımızın barış içinde daha nice yüzüncü yıllara ulaşmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilisim