Kahramanmaraş’ta meydana gelen "İletişim Yolu ile Dolandırıcılık" olayları ile ilgili olarak vatandaşlarımızın bilgilendirilmesine yönelik yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen, halen kendisini polis, savcı adı altında arayan şahıslara inanarak para gönderdiği veya gönderme çabasına girdiği tespit edilmiştir.

Her geçen gün yeni bir yöntemle insanları aldatmaya çalışan dolandırıcılara karşı, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir

Polis, Asker, Hakim veya Savcı vatandaştan para istemez! Dolandırıcıların arka fonda telsiz sesleriyle sizi arayıp;  “Hesabınız ve kimlik bilgileriniz çalındı, hesabınızı dolandırıcılar ele geçirdi.”

 “Adınız veya banka hesabınız, FETÖ/PKK/DAEŞ terör örgütüne karıştı.” gibi senaryolar üreterek sizden para, altın istemeleri halinde inanmayınız.

Telefon görüşmeleri esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine ve korku, panik yaratma amaçlı senaryolara katiyen itibar etmeyiniz. Tanımadığınız telefon numaralarından tanımadığınız kişiler tarafından aranarak sizlerden para veya ziynet eşyası talep ediliyorsa telefonu kapatarak hemen 155 Polis İmdat Hattına bilgi verelim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAHRAMANMARAŞ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ 

Editör: TE Bilisim