8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadın kooperatifleri ve kamu kurumları bir araya gelen Başkan Güngör, “Bizler cennet annelerin ayakları altındadır inancına sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadına saygı, inancımızın, kültürümüzün, tarihimizin ve sosyal hayatımızın en temel dinamiğidir” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenledi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal eşleriyle birlikte katıldı. Etkinlikte, Kahramanmaraş Kadın Kooperatifi, Kahraman Kadınlar Kooperatifi, Kahramanmaraş Kadın Platformu, Elbistan Kadın Kooperatifi ve KADEM stantlarıyla yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve kamu kurum temsilcilerinin katıldığı etkinlikte kadın haklarına yönelik broşürler dağıtıldı. Protokol konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, katılımcı sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanan kermesle devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlik alanındaki kadın ziyaretçilere karanfil hediye edilmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Kadına Saygı Kendimize Saygıdır

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, “Öncelikle helikopter kazasında şehit olan 2’si Kahramanmaraşlı 11 kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü; başta şehit anneleri ve şehit eşleri olmak üzere sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyoruz. Bizler cennet annelerin ayakları altındadır inancına sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadına saygı, inancımızın, kültürümüzün, tarihimizin ve sosyal hayatımızın en temel dinamiğidir.Neşet Ertaş’ın da dediği gibi: Kadınlar insandır bizler insanoğlu” ifadelerini kullandı.

Kadın Yoksa İnsan Yok

Konuşmasının devamında cinsiyet uyumuna dikkat çeken Başkan Güngör, “İnsanlığı kadın ve erkek birlikte oluşturmaktadır. Bunlardan biriniçıkardığımızda insanlıktan geriye eser kalmayacaktır. Bu yüzden,eşlerimize ve tüm kadınlara göstereceğimiz saygı aslında kendimizegösterdiğimiz saygıdır. Kadınlarımız, yeri gelir çocuk yetiştirir, yeri gelir tarlada hasada girişir veya ülkenin kaderini değiştirecek bir buluşa imza atarlar. Söz konusu vatan savunması olunca da bir bakarsınız Senem Ayşe oluvermiştir” dedi.

4 Bin Kadın Hemşehrimize Ulaşıyoruz

Başkan Güngör kadınlara yönelik hizmetlerini; “Ülkemizde, son 19 yılda kadınlara özel çok önemli çalışmalar ve yasal düzenlemeler yapıldı.Aile ve iş hayatıyla birlikte diğer tüm alanlarda kadınların statüsü hak ve adalet gözetilerekyükseltildi.Hükümetimizin gerçekleştirdiği çalışmalarla kadın temsiliyeti her alanda artmış durumda. Bizler de yerel yönetimler olarak, kadınlara yönelik çalışmaların önemli bir destekçisiyiz. Belediyemiz Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü çatısı altında hayata geçirdiğimiz birçok projemiz ile aktif olarak kadınlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.Aile Danışma Merkezlerimiz, eğitim ve danışmanlık hizmetlerimiz ile kadınlarımızın daha iyi ve başarılı bir hayata sahip olmaları için gayret ediyoruz. Bu kapsamda, her yıl 4 binin üzerinde kadın hemşehrimize doğrudan ulaşıyoruz. Bu çalışmalarımızı nitelik ve nicelik olarak da artırmaya devam ediyoruz. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katkı sağlayan tüm paydaş kurumlarımıza ve kadın kooperatiflerimizeve sivil toplum kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle belirtmek isterim ki, kadının ekonomik ve sosyal hayata katılımını güçlendiren, üretime ve istihdama katkı sağlayan tüm kadın kooperatiflerimizi destekliyoruz.Bu vesileyle bir kez daha tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ifadeleriyle değerlendirdi.

En Güzel Örnek Peygamberdir

Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise, “Hem İslam dünyasında hem de Türk kültüründe kadınların son derece müstesna bir yeri vardır.Güzel örneklerle yaşama arzusunda olan bizler için zannediyorum Peygamber Efendimiz en güzel örnek olacaktır. Peygamberimiz, “Aranızda en hayırlınız, eşine en iyi davranandır” buyuruyor. Onun bize armağan ettiği bu ahlak üzere davranırsak, tüm dünyaya gönderilmiş bir Peygamberin yolunun ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluruz. Eğer insani vasıfların kıymeti bilinirse, değerlerimize sahip çıkılırsa, böyle güzel örnekler hayatımızda tesir edecektir. İnsani değerleri olmayan kişilere ne yaparsanız yapın kâfi olmayacaktır. Bu vesileyle ben bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör nezdinde etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” cümlelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim