“Mutlu Kadın, Huzurlu Aile ve Güçlü" Toplum sloganıyla kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimlerine başlandı

Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi amacıyla Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve Kahramanmaraş Valiliğinin olurlarıyla hayata geçirilen “Mutlu Kadın, Huzurlu Aile, Güçlü Toplum Projesi” kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Altuğ Verdi toplantı salonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Semerci, mahalle muhtarları, farklı mahallelerden belirlenen yaklaşık 60 kadının katılımıyla Covid-19 tedbirlerine uygun olarak bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Toplantıda proje paydaşı kurumlardan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyal çalışmacı Özlem Öztek, Kahramanmaraş İl Müftülüğünde görevli Psikolog Seyyit Şişman, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Psikolog Dilek Özakdag ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli Başkomiser Ahmet Karakaş tarafından kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bununla ilgili alınması gereken tedbirlerle KADES uygulamasına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılardan beğeni toplayan ve olumlu geri bildirimler alan eğitimlere diğer tüm ilçelerde verilmeye devam edilecek.

Editör: TE Bilisim