Kahramanmaraş'ta, yıllık 4,5 milyon fidanın yetiştirildiği Tekir Fidan Şefliğinde çalışan kadınlar, anne şefkatiyle bakımını yaptığı fidanlarla doğaya adeta nefes oluyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Onikişubat ilçesi Tekir Mahallesi'ne 1972 yılında 100 dönüm araziye kurulan, yılda 4,5 milyon fidanın yetiştirildiği tesiste çalışan çok sayıda kadın, tohum ekmeden çapalamaya, tüp hazırlamadan yabancı ot temizliğine birçok işi büyük bir titizlikle yapıyor.

Her bir aşamasına adeta anne eli değen fidanlar, başta yanan ormanların yeşillendirilmesi olmak üzere birçok bölgede kurak ve bozkır arazilerin ağaçlandırılmasında kullanılıyor.

Kooperatif aracılığıyla sezonluk çalışan kadınlar, adeta bebek hassasiyetiyle bakımını yaptıkları fidanlarla, Türkiye'nin yeşillendirilmesine katkı sunuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin uygulandığı tesiste, bugünlerde 60 kadın çalışırken, bu sayı zaman zaman 200'e kadar çıkabiliyor.Fidanları evlatları gibi yetiştiriyorlar.

Tekir Fidan Şefliğinde fidan yetiştirme teknikeri olarak görev yapan Selçuk Kara, kadınların fidan üretiminin olmazsa olmazlarından olduğunu belirtti.Fidan üretiminin bölgedeki kooperatif aracılığıyla sağlandığını aktaran Kara, yapılan işlerin yüzde 90'ının el emeği ve göz nuru olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim