Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Kahramanmaraş'ın da yer aldığı Doğu Akdeniz Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklendigini bildirdi.

MGM internet sitesinde yer alan bilgilere göre; hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli esmesi beklendiği kaydedildi.

UYARILAR

Rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş il geneli, Adana iç kesimleri, Mersin’in batısı (Silifke, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut) ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde (Samandağ, İskenderun) kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-70 km/saat), bölgenin yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) ile birlikte tipi şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

23.01.2022 sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz Bölgesinde gece ve sabah saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Rüzgarın, Doğu Akdeniz’in doğusunda (Karataş, Yumurtalık, Hatay kıyıları) kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtınanın Perşembe günü (20.01.2022) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim