Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep'te hava sıcaklığının artması bekleniyor

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü; Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep'in bugündün itibaren sıcak hava dalgası etkisinde kalacağı uyarısı yapıldı.

 

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam eden yüksek sıcaklıkların, bugünden itibaren artarak mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Deniz üzerinden esmesi beklenilen rüzgar nedeniyle nem miktarı artacağından hissedilen hava sıcaklığının da daha yüksek olabileceğinin tahmin edildiği aktarılan açıklamada, "Bu hafta bazı illerde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları Adana’da 37-38, Mersin merkezde 35, Osmaniye’de 37-38, Hatay merkezde 35-36, Kahramanmaraş’ta 40-42, Kilis ve Gaziantep il merkezlerinde 40-42 derece olması bekleniyor." ifadesine kullanıldı.

 


 

Bu hafta bazı illerde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Adana'da 37-38,  Mersin merkezde 35, Osmaniye'de 37-38, Hatay merkezde 35-36, Kahramanmaraş'ta 40-42, Kilis ve Gaziantep il merkezlerinde 40-42 derece olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, "Aşırı yüksek sıcaklıkların meydana getireceği olumsuzluklara karşı başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar olmak üzere vatandaşlarımızın güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arası güneş ışınlarına direk maruz kalmamaları hususunda dikkatli olmaları ve sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları büyük önem taşımaktadır" denildi.

Editör: TE Bilisim