Kahramanmaraş basın dünyası, mesleğin duayeni olan bir büyük çınarını daha kaybetti. Kahramanmaraşlı gazeteci Ahmet Yaşar Başer, bir süredir yaşadığı rahatsızlıktan kurtulamayarak 88 yşnda hayatını kaybetti.

1932 Kahramanmaraş doğumlu olan Başer, 1956 yılında Maraş’ın sesi Gazetesini çıkarmaya başladı. Meslek yaşantısına Yerel ve Engizek Gazetesinde başlayan, Akşam ve Vatan Gazetelerinin Maraş muhabirliğini de yapan Başer, kendi çıkardığı Maraş’ın Sesi Gazetesinin başyazarlığını da yaptı. Sürekli basın kartı sahibi Ahmet Yaşar Başer, emekliliğinin ardından gazeteyi büyük oğlu Devrim Başer’e dveretti.

Başer’n cenazesi, dün ikindi namazından sonra Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığında defnedildi. Defin işlemine kovid-19 tedbirleri kapsamında sadece birince derece yakınları katıldı.

Öte yandan Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) başkanı Sermet Çuhadar bir taziye mesajı yayımladı. Çuhadar şunları kaydetti:

“Değerli meslektaşınız, ağabeyimiz, bölgemizin yetiştirdiği duayen gazetecilerinden Ahmet Yaşar Başer’in vefat haberini üzüntü İle öğrenmiş bulunmaktayız.

Meslek yaşantısına Yerel ve Engizek Gazetesinde başlayan, Akşam ve Vatan Gazetelerinin Maraş muhabirliğini de yapan Başer, 1956 yılında kendi gazetesi olan Maraş’ın Sesi Gazetesi’ni çıkarmıştır.  Bu gazetenin imtiyaz sahibi ve başyazarlığını da yapan Başer, Emekli olunca gazeteyi oğlu Devrim Başer’e bırakmıştır. Basın camiasında önemli yeri olan Başer, Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Şahsım, Yönetim Kurulu ve Dernek üyelerimiz adına, merhum Ahmet Yaşar   Başer abimize Yüce Allah (c.c)‘tan rahmet dilerken, başta Başer ailesi ve basın camiası olmak üzere,  sevenlerine de başsağlığı dileriz..”

Editör: TE Bilisim