Bu sabah Kahramanmaraş gök gürültülü sağanak yağış ile uyandı. Kent merkezinde kısa süreli olarak sabah 04.00 ile 05.00 arasında şimşekler çaktı, gök gürültüsü yaşandı ve sağanak yağış gözlendi.

Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinde bugün hava “parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı” tahmin ediliyor. Günün en yüksek sıcaklığı 24, en düşük sıcaklığı 27 derece bekleniyor.

Bugün ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Düzce, Bolu, Karabük çevreleri, Kocaeli ve Sakarya'nın iç kesimleri, Osmaniye çevreleri, Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ve Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, İç ve doğu kesimlerde 4 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzeyli, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli(40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Düzce, Bolu, Karabük çevreleri, Kocaeli ve Sakarya'nın iç kesimleri, Osmaniye çevreleri, Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ve Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Göller yöresi ile Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye çevreleri, Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA °C, 29°C

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 27°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN °C, 26°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da yer algdı Doğu Akdeniz Bölgesinde Bölge genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Beklenen yağışların yerel olarak Adana'nın doğusu ve kuzeyinde (Ceyhan, İmamoğlu, Kozan ve Feke), Osmaniye il genelinde, Kahramanmaraş'ın batısı (Andırın ve Göksun) ile Hatay'ın kuzey kesimlerinde (İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin) yerel kuvvetli olması, Rüzgârın; sabah saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Mersin ve Adana çevrelerinde değişmeyeceği, diğer kesimlerde 2 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Gün içerisinde güney ve batılı yönlerden orta yer yer kuvvetli kıyı kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (40-70 Km/sa), akşam ve gece saatlerinde iç kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif , yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Osmaniye il geneli, Hatay’ın kuzey kıyıları (Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan ve Hassa), Adana’nın doğu ilçeleri (Yumurtalık, Ceyhan, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli) ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde (Andırın, Göksun, Türkoğlu ve Onikişubat) yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğinden; su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim