Kahramanmaraş kamuoyunun en önemli gündemi kabul edilen havaalanının yeterince aktif olamaması üzerine AK Partili Milletvekilleri harekete geçti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ofisi, Kahramanmaraş Havaalanı konusunu çözüme kavuşturmak için konuya el attı. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Mahir Ünal başkanlığında toplanan Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal, taleplerin karşılanması için konuyu masaya yatırdı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun’un da katıldığı Milletvekilleri Toplantısında Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Alt Yapı Yatırımlar Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ve Anadolujet Başkanı Sait Şamil Karakaş’ta yer aldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ofisi’nden yapılan açıklamada “İlgili isimlerle Havaalanımızın sorunları ve uçuş seferleri ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdik” denilerek, toplantıyla ilgili şu bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

“Mevcut pistin uzunluğunun 400 metre daha uzatılarak 2 bin 800 metreye çıkarılması ve pistin mevcut haliyle 3C olan kategorisinin 4C kategorisine yükseltilmesi. Nisan ayı itibariyle Kahramanmaraş’tan İstanbul’a her gün 2 sefer düzenlenmesi. Uluslararası uçuşlar ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması. Sunexpress ile görüşülerek Kahramanmaraş – İzmir seferinin planlanması.

Bakanlık uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda, havaalanına 2013 ve 2015 yıllarında uydu destekli yaklaşma sistemleri kurulduğu, coğrafi şartlardan dolayı ILS sisteminin verimli bir şekilde çalışmayacağı anlaşılmış, takılmasının fayda sağlamayacağı belirtilmiştir. Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekillerimiz adına, taleplerin karşılanmasına katkı sağlayan tüm taraflara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Kahraman hemşerilerimize ve aziz milletimize arz olunur.”

Editör: TE Bilisim