Afşin ve Andırın ilçeleri “Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı” diğer ilçeler “Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı” ve merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri ile Pazarcık ve Türkoğlu “Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu” tahmin ediliyor. İlçelerde sıcaklıklar en yüksek 10, en düşük 1 derece bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Van, Hatay, Kahramanmaraş, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Adana’nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler, Marmara’nın doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı, Malatya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Rüzgârın, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun batısı, Sinop ve Hatay çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı, Malatya’nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGEMİZDE HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ADANA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri yağmurlu

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 9°C

Parçalı bulutlu

MERSİN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

KAHRAMANMARAŞ °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Coğrafi olarak Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz Bölgesinde Hatay, Kilis, Gaziantep Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat! 26.12.2022 Pazartesi günü Hatay, Kilis, Gaziantep çevrelerinde beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların genellikle kuvvetli (21-50 kg/m2), Gaziantep'in doğusu (Nizip, Karkamış, Oğuzeli, Yavuzeli, Araban, Şahinbey, Şehitkâmil) ve Kilis çevrelerinde zaman zaman çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nurdağı ilçesi yakınları ve Gaziantep’in yüksek kesimlerinde (800-1000 metre ve üzeri rakımlı yerlerde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

26.12.2022 Pazartesi günü rüzgârın, Mersin il genelinde, Adana’nın kuzeyinde (Tufanbeyli, Aladağ, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kozan, Pozantı, Saimbeyli), Kahramanmaraş’ın batısında (Türkoğlu, Afşin, Andırın, Onikişubat, Göksun) ve Osmaniye’nin kuzeyinde (Kadirli, Sumbas) kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/saat), yüksek kesimlerde zaman zaman hamleli kuvvetli fırtına (80-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getirebileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Pazartesi günün sabah saatlerinden itibaren; Orta Akdeniz’de (Anamur-Silifke arası) rüzgârın kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Salı günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

10

Afşin

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

4

Andırın

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

6

Çağlayancerit

Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı

4

Ekinözü

Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı

0

Elbistan

Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı

3

Göksun

Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı

2

Nurhak

Parçalı ve çok bulutlu, kar yağışlı

1

Pazarcık

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

6

Türkoğlu

Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

7

Editör: TE Bilisim