Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Kahramanmaraş'ın batısı Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

Yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Sinop, Ardahan, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri ile sabah saatlerinde Ankara çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51 ila 75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara, Orta ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz'in doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle batı ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Orta ve Kuzey Ege ile Doğu Karadeniz'in doğusunda yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51 ila 75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan tehlikesi, yıldırım, küçük çaplı dolu hadisesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın, Marmara, Orta ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Karadeniz'in doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (40 ila 70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Kahramanmaraş'ın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 34°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 32°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu

BURDUR °C, 30°C

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu

HATAY °C, 31°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ °C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu, andırın Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı ve az bulutlu

35

Afşin

Parçalı ve az bulutlu

31

Andırın

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

26

Çağlayancerit

Parçalı ve az bulutlu

33

Ekinözü

Parçalı ve az bulutlu

31

Elbistan

Parçalı ve az bulutlu

32

Göksun

Parçalı ve az bulutlu

30

Nurhak

Parçalı ve az bulutlu

31

Pazarcık

Parçalı ve az bulutlu

34

Türkoğlu

Parçalı ve az bulutlu

35

Editör: TE Bilisim