Kahramanmaraş’ta bugün parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı hava bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve güneyi, Toroslar Mevkii ve Doğu Karadeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anı ile İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Marmara’nın doğusunda (İstanbul'un Anadolu yakası ve boğaz çevresi, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir’in güneydoğusu), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu ve Karabük çevreleri ile Zonguldak, Düzce, Bartın’ın iç kesimleri ve Kastamonu’nun güneyi), Isparta, Konya, Niğde, Kayseri ve Osmaniye çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı’nın kuzeybatısı, Eskişehir’in doğusu, Afyonkarahisar’ın Doğusu, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın güneybatısı ve Nevşehir’in güneyinde, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimi ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinde bugün (Salı) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin ve İskenderun Körfez çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Isparta, Osmaniye, İskenderun Körfezi ve Toroslar mevkiinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

ADANA °C, 29°C

Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 31°C

Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 26°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN °C, 29°C

Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAHRAMANMARAŞ 30°C

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Bölge geneli parçalı bulutlu, Adana il geneli, Mersin'in doğu kesimleri, Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Adana'nın kuzey ilçeleri (Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli), Osmaniye il geneli ile Kahramanmaraş’ın güneybatısında (Göksun, Andırın, Onikişubat) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde 2 ila 3, iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle güney ve güneybatı, bölgenin kuzey kesimlerinde zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette yer yer kuvvetli, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Adana’nın Kuzey İlçelerinde Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor! Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (21.06.2022 Salı) öğleden sonra Adana’nın kuzey ilçelerinde (Karaisalı, Pozantı, Aladağ, Kozan, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın Güneybatısında Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor! Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (21.06.2022 Salı) öğleden sonra Osmaniye il geneli ile Kahramanmaraş’ın güneybatısında (Göksun, Andırın, Onikişubat) görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

30

Afşin

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

30

Andırın

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

22

Çağlayancerit

Parçalı bulutlu

32

Ekinözü

Parçalı bulutlu

29

Elbistan

Parçalı bulutlu

30

Göksun

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

27

Nurhak

Parçalı bulutlu

31

Pazarcık

Parçalı bulutlu

30

Türkoğlu

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

31

Editör: TE Bilisim