Yapılan meteoroljik tahminlere göre Kahramanmaraş’ta kuzey ilçelerinde kuvvetli rüzgarlar görülüyor.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; Kahramanmaraş’ın da yer aldığı Akdeniz Bölgesi’nin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması bekleniyor.

Rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette, bölgenin kuzey kesimlerinde kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor. Kahramanmaraş’ta da şu sıralarda rüzgarlar kendini hissettirirken, tahminlerin yarın sabah saatlerine kadar geçerli olacağı bildirildi.

Öte yandan Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Yağışların; Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim