Kahramanmaraş Kültür Turizm Sanat Spor Kalkınma ve Dayanışma Derneği (KAR-DER), kalp damarları tıkalı olan 13 yaşındaki Mislina Gençtürk’ü Ankara’da yalnız bırakmadı.

KAR-DER, kalp damarları tıkalı olan 13 yaşındaki Mislina Gençtürk’ün tedavi için masraflarını üstlendi. KAR-DER tedavisi yapılmak üzere Ankara’ya götürdükleri Mislina’ya Anıtkabir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) de gezdirdi.

Kalp damarlarında meydana gelen tıkanıklık nedeniyle bir süredir tedavi gören Kahramanmaraşlı Mislina Gençtürk, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için tedavisini sürdürmekte zorlanıyordu. Tedavisini sürdürmek için Ankara’ya gitmek zorunda olan küçük Mislina’nın elinden KAR-DER Başkanı Ali Akkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri tuttu.

Mislina’nın babası Hüseyin Gençtürk’ün kendisine sosyal medya üzerinden ulaşarak yardım talep ettiğini belirten KAR-DER Başkanı Ali Akkurt, aileyi ziyaret ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Hüseyin Gençtürk beyefendi bizden yardım isteyince aileyi ziyaret ettim. Mislina kızımız Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde kalp ameliyatı olması gerekiyormuş ama maddi durumları iyi olmayınca tedaviyi bir süre ertelemişler. Hemen hastane ile iletişime geçerek gerekli olan randevuyu aldık ve Ankara’ya doğru yola çıktık.”

Mislina’ya moral olması için Ankara’ya bir gün önce gittiklerini ve Ankara’nın muhtelif yerlerini gezdirdiklerini kaydeden Başkan Akkurt, şöyle konuştu:

“Mislina’ya Anıtkabir’i Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gezdirdik. Kahramanmaraş milletvekillerini ziyaret ederek kızımıza moral verdik ve bizi mecliste karşılayan milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Daha sonra hastanede kızımızın doktoru ile temasa geçerek bilgi aldık. Doktorumuz hemşerimiz olduğu için kızımız Mislina ile yakından ilgilendi. Kızımızın gerekli olan tedavi sürecini hızlandırıp hastane yatış işlemini yaptık. Operasyon öncesi ilk tedaviye başlandı. İnşallah iki ay sonra ameliyat olup sağlığına kavuşacak. Biz de bu süre içinde hastamızın tedavi sürecini yakından takip edeceğiz.”

Akkurt, “Mislina’nın ve tüm hastaların sağlığına kavuşması için dualarımızı eksik etmiyoruz” ifadelerini de kullandı…

Editör: TE Bilisim