Tarım ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü tarafından dünyada Özbekistan, Tacikistan ve ülkemizde, ülkemizde de Kahramanmaraş’ın da aralarında olduğu 3 ilde yürütülecek olan "Kimse Geride Kalmasın: Türkiye ve Orta Asya'da Kırsalda Yaşayan Kadınların Katılımının Arttırılması ve Güçlendirilmesi Projesi" tanıtım ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Avni Çakallıoğlu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Kırsalda Kadın ve Aile Birimi Çalışma Grubu Sorumlusu Aslı Çavuş ve personellerden Serap Doğan, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Ofisi Proje Müdiresi Seren Elçin Berber ve Orman Genel Müdürlüğü konu uzmanı Dilek Dervişoğlu İçöz'ün yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Salih İnan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz Güllü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat Kasal ve teknik personeller katıldı.

Proje tanıtımına yönelik yapılan sunumların ardından, eğitimin ikinci aşamasında Türkoğlu İlçesine bağlı Muratçakıroğlu Mahallesinde Türkoğlu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hikmet KAÇAR'ın da katılımıyla kadın çiftçilerimizle bir araya gelinerek proje tanıtımı yapıldı. Daha sonra S.S. Türkoğlu İlçesi ve Mahalleleri Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde başkan ve üyeler ile bir toplantı gerçekleştirildi ve proje hakkında istişarelerde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim