KİPAŞ Holding, Türkiye'de son dönemlerde yaşanan ve ülkemizi derinden etkileyen orman yangınlarından ve Karadeniz bölgesini önemli ölçüde etkileyen sel felaketinden zarar gören vatandaşlar için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) 2 milyon TL bağışta bulundu.

Sosyal projelerinin yanında eğitime verdiği değerle; ülkesine okullar kazandıran ve öğrencilere burs imkânı sağlayan, hastane yaptıran, taziye evleri açan, Mehmetçik Vakfı'ndan spor kulüplerine ayni ve nakdi yardımda bulunan ve 11 bin kişiye istihdam sağlayan KİPAŞ Holding, 40 yıla yaklaşan tecrübesiyle maddi ve manevi olarak her zaman ülkemizin ve çalışanlarının yanında olarak devletimizin düzenlemiş olduğu birçok projeye bugüne kadar önemli destekler verdi.

Mehmetçik Vakfı’na 1 milyon lira bağışın ardından, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ile imzaladığı "500 Bin Ağaç Bağışı Projesi" protokolü kapsamında 5 milyon TL’lik destekte bulunan KİPAŞ Holding, son olarak da pandemi dönemi için 1.5 milyon, KİPAŞ Holding iştiraki olan AKEDAŞ olarak da 1 milyon lira destekte bulunarak toplamda 2.5 milyon destek sağlamıştı.

KİPAŞ Holding son destekleriyle; Orman Bölge Müdürlüğü ve AFAD’a toplamda 7 milyon TL’lik bağışta bulunmuş oldu.

ÖKSÜZ; YARDIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanefi Öksüz; şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi ülkemiz büyük orman yangını geçirdi, büyük sel felaketleri oldu. Tabi bizler büyük şirketler olarak böyle felaketlerde devletimize ve milletimize düşen görev katkıda bulunmaktır. Biz Kipaş Holding olarak, orman yangınlarından önce bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ta ağaçlandırma yapmak için Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğümüze beş milyon lira yardımda bulunmuştuk. Çünkü ister istemez bacalarımızdan salınan gazı tekrar ormanlarımız temizliyor.

Burada bir sorumluluk algılıyoruz. Doğadan tükettiğimizi yerine koymak zorundayız. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu bakımdan beş yüz bin ağaç dikimi için anlaşmıştık. O konuda beş milyon lira bir desteğimiz olmuştu. Şimdi de biliyorsunuz devletimizin açtığı “Bende Varım” kampanyası var. Bu “Bende Varım” kampanyası bu felaketlerde yanan ormanlarımızı yeniden yeşertmek, sel felaketine uğramış yerlerimizin imarına yardımcı olmak üzere açılmış bir hesap var. Bu hesaba da biz iki milyon lira Kipaş Holding yönetim kurulu olarak destek olmaya karar verdik. Yani toplam yedi milyon lira katkımız olmuş oldu. İnşallah biran önce bu felaketlerin yarası sarılır. Ben buna inanıyorum. Yanan ormanlarımız yeniden yeşerecek.

Bizim bu vermiş olduğumuz beş milyon lirayı da Kahramanmaraş’ta yanan ormanlar için Bölge Müdürümüz ile konuştuk ve yanan bölgelerimiz için fidanlarımızı kullanacaklar. Daha önce ormanlık alanlarda boş araziler bulup oraya dikim yapacaklardı. Ormanlarımızı da yeniden biran önce yeşertiriz inşallah. Yani her şeyden önce hepimize sorumluluk düşüyor. Özellikle halkımıza büyük sorumluluk düşüyor.

Bu vesile ile de tüm milletimize geçmiş olsun diliyorum ve bu elim felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum.  Devletimiz büyük ve güçlüdür, Devlet-Millet işbirliği ile yaşanan bu felaketi de inşallah bir an önce aşarız ve yaşanan acı olaylardan gerekli dersleri çıkartırız”

Editör: TE Bilisim