Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları uymaları gereken tedbirler konusunda uyarıyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler devam ediyor. Trafik ekipleri, ulaşım araçlarında vatandaşları kurallara uyması yönünde uyarıyor. Duraklara da uyarıcı afişler asılıyor.

Ekipler, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde ise Arapça, "Değerli kardeşlerim, sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım, evde kalalım." şeklinde anons yaptı.

Onikişubat Belediyesi ekipleri de kentteki hastaneleri ziyaret ederek tüm sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla gül dağıttı. Onikişubat Belediyesi de sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlara yardım kolisi ve ekmek dağıttı.

Türkoğlu Belediyesi ekipleri ise ilçede görev yapan sağlık çalışanlarına moral ve motivasyon vermek amacıyla tatlı ikramında bulundu. Çalışanlara eldiven, maske ve kolonya da verildi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Parkı, Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı ve Arslan Bey Mesire Alanında yürütülen dezenfekte çalışmaları tamamladı.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tedbirler kapsamında, özellikle 65 yaş üstü vatandaşları sokağa çıkmama konusunda uyarılıyor, ekip araçlarından megafonları vasıtasıyla sıklıkla uyarılarını sürdürüyor.

Elbistan Karahasanlılar Derneği (ELKARDER) tarafından ilçeye bağlı kırsal mahallelerde sokağa çıkma yasağına takılan yaşlı vatandaşlara gıda yardımında bulunuldu.

Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz, kuyumcu esnafına 11.00 ile 16.00 saatleri arasında çalışma yapması noktasında tavsiyelerinin bulunduğunu belirterek, esnafı iş yerini açıp kapatma noktasında ise serbest bıraktıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim Ek Binası çevresinde ilaçlama ve dezenfeksiyonu tamamladı. Ekipler, bölgedeki çalışmalarının ardından Gazi Mustafa Kuşçu ile Uzunoluk caddeleri ile Dijital Kurtuluş Müzesi ve Sütçü İmam Çeşmesi etrafında da bütün alanları dezenfekte etti.

Elbistan ilçesi Köprübaşı Mahallesi'ndeki evinde eşiyle yaşayan işçi emeklisi Mahmut Yönder (71), sokağa çıkma yasağı nedeniyle emekli maaşını çekemediği için polisi arayarak yardım istedi.

Talebi değerlendiren polis merkezi, yaşlı vatandaşın maaşını çekmesine yardımcı olması için ekip yönlendirdi. Ekip otosuyla en yakın ATM noktasına götürülen Mahmut Yönder, maaşını çekmesinin ardından evine bırakıldı. Yönder de kendisine yardımda bulunan polislere kolonya ikram etti.

Öte yandan, ilçede üniversite sınavlarına hazırlanan Enes Balık, çözemediği matematik sorusunu Twitter üzerinden Elbistan Belediyesine gönderdi. Belediye ekipleri de "Sen yeter ki evde kal kardeşim." diyerek, sorunun çözümünü paylaştı.

Editör: TE Bilisim