KSÜ’den “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” etkinliğine destek

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığınca yurt genelinde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes” fidan dikim etkinliğine destek oldu.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Seyrantepe Mahallesinde 1,8 hektarlık alanda yapılan fidan dikim törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, il protokolü, kurum-kuruluş temsilcileri, KSÜ personeli, öğrenciler ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak, kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Ormanlar sadece oksijen kaynağı değildir. Ağaçlar; erozyonu, kuraklığı ve su taşkınlarını önler, dalından, yaprağından, gövdesinden birçok ürün elde edilir, gürültüyü azaltır, beden ve ruh sağlığımız üzerinde olumlu etkileri vardır. Hamdolsun, ülkemizde son yıllarda ormanlık alanların oluşturulması için ağaç dikim çalışmaları giderek artmaktadır.” dedi.

“Sadece tek bir fidan bile dikerek yeni bir yaşamın başlangıcını sağlayabilirsiniz.” diyen Vali Coşkun, “Devlet olarak bizler de şehirlerimizin her köşesini ağaçlandırma gayretindeyiz. Yemyeşil bir Kahramanmaraş arzu ediyoruz. Ormanlarımızı koruyarak gelecek nesillere de yeşil bir Kahramanmaraş bırakma gayretindeyiz. Bundan dolayıdır ki, sadece ilimizde fidan dikim sezonunda toplam 5 milyon 402 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise, “Bu vatan bize geleceğe devredeceğimiz emanet olarak elimizde bulunmakta. Büyüklerimiz tarafından bize bırakılan bir emanet. Dolayısıyla çevremizi, şehrimizi, korumalıyız, geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ise konuşmasında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmasının ardından fidan dikim etkinliğine geçilirken, il protokolü üyeleri ve katılımcılar fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen fidan dikim etkinliğine KSÜ ailesi olarak gönülden destek olduklarını ve yıl boyunca farkındalık faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnanç ve kültürümüzde ağaç sevgisi ve fidan dikmenin önemine değinen Rektör Can, “KSÜ olarak bütün personel ve öğrencilerimizle ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ fidan dikim etkinliğini gönülden destekliyor, fidan dikmenin, geleceğe nefes olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizle ve personelimizle söz verdik, yıl boyunca geleceğe nefes olma, fidan dikme çalışmalarının içinde olacağız. Yanan bir ağacımız yerine bir milyon ağaç dikeceğiz. Peygamber Efendimizin (sav) hadisinden hareketle kıyamet kopuyor olsa da elimizdeki fidanı toprağa dikmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim