Günün ilk saatlerinden yoğun sisin hakim olduğu Kahramanmaraş kent merkezinde (Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçeleri), gün içerisinde kuvvetli yağmurlar beklenirken, yarın karla karışık yağmur gelecek.

Kahramanmaraş, yeni haftaya kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmurlu bir havayla giriyor.

 

Günün ilk saatlerinden yoğun sisin hakim olduğu Kahramanmaraş kent merkezinde (Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçeleri), gün içerisinde kuvvetli yağmurlar beklenirken, yarın karla karışık yağmur gelecek. Yapılan tahminlere göre, Kahramanmaraş’ın yüksek kesimlerinde kar yağışlarının da beklendiği bugün hava sıcaklığı en düşük 2, en yüksek 8 derece civarında olacak.

 

Sonbahar dönemini kurak bir durumda geçiren Kahramanmaraş’ta, kışın ilk günleri ile birlikte de yağışlar gözleniyor. Geçen hafta içerisinde yoğun kar yağışının ardından son üç günde açık ve çok bulutlu geçen Kahramanmaraş, bugünden itibaren yeniden yağışlı bir havaya hakim olacak. Gün içerisinde kuvvetli yağışların beklendiği kent merkezinde yarın karla karışık yağmur, Çarşamba günü yoğun kar, Perşembe karla karışık yağmur ve Cuma günü de kar yağışı bekleniyor.

 


 

Hafta içerisinde hava sıcaklığı en düşük 0, en yüksek ise 9 derece olacak. Bugün 2-8 derece olması beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklığı, yarın 4-7, Çarşamba 1-5, Perşembe 1-4 ve Cuma da 0-3 derece arasında olacak.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu sabah saatlerinden itibaren Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

 

Geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim