Kuzey İlçelerde Yer Yer Kısa Süreli Fırtına Bekleniyor

Kahramanmaraş Merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri ile Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan ve Göksun, Nurhak, Pazarcık ve Türkoğlu ilçeleri “Az bulutlu ve açık”, tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklık 38, en düşük sıcaklık 29 derece bekleniyor.

Rüzgarın Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güney ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da coğrafi olarak yer aldığı Akdeniz bölgesi az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

BÖLGEMİZİN BAZI İLLERİNDE HAVA DURUMU

ADANA °C, 34°C

Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 39°C

Az bulutlu ve açık

HATAY °C, 33°C

Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C, 32°C

Az bulutlu

KAHRAMANMARAŞ 38°C

Az bulutlu ve açık

DOĞU AKDENİZ BÖLGESİ

Kahramanmaraş’ın da bulunduğu Doğu Akdeniz’de bölge genelinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGÂR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, kıyı kesimlerde güneybatı yönlerden orta kuvvette, Mersin'in kuzey ve batısı, Adana'nın yüksek kesimleri ile Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİNDE HAVA DURUMU

İlçe

Beklenen Hava

En Yüksek
(°C)

Kahramanmaraş

Az bulutlu ve açık

38

Afşin

Az bulutlu ve açık

30

Andırın

Az bulutlu ve açık

29

Çağlayancerit

Az bulutlu ve açık

33

Ekinözü

Az bulutlu ve açık

30

Elbistan

Az bulutlu ve açık

30

Göksun

Az bulutlu ve açık

30

Nurhak

Az bulutlu ve açık

30

Pazarcık

Az bulutlu ve açık

36

Türkoğlu

Az bulutlu ve açık

37

Editör: TE Bilisim