Fedakâr basın çalışanlarımız, vatandaşlarımız toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli ve zor bir görevi üstlenmektedir. Gazetecilerin sorunlarının büyük olduğunu ancak sorumluluklarının sorunlarından daha büyük olduğu unutulmamalıdır.  

İnsanın duyu organları insanı nasıl yönetirse, yönlendirirse, algı oluşturursa toplumun duyu organları da gazetecilerdir. Dolayısıyla gazetecilik mesleği toplumdaki olayların tarafsız ve objektif aktarılması noktasında önemli bir görev ifa etmektedir.

İlimizin kalkınmasında, tanıtılmasında, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan gazetecilerimiz, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla, Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inanıyorum.

Gazetecilik mesleğinin niteliğinin, kalitesinin ve saygınlığının artırılmasının en temel yolu objektif ve tarafsız gazetecilik anlayışından geçmektedir. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’taki gazetecilerimiz, bu hassasiyete azami titizliği göstermektedirler. Gazetecilik mesleği aynı zamanda kamusal bir görevdir. Gazeteci arkadaşlarımızın tabii ki sorunları büyük ama sorumlulukları sorunlarından çok daha büyüktür. Gazeteci arkadaşlarımızın ne zor şartlarda, ne zor koşullarda çalıştıklarını biliyoruz.

Bu anlamda 10 Ocak Gazeteciler Gününün anlamı çok büyüktür. Bütün gazeteci arkadaşlarımızın günlerini kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim