Garanti BBVAnın kurucusu olduğu Öğretmen Akademisi Vakfı’nın hayata geçirdiği web semineri serisi Mesafe Tanımayan Öğretmenler’, Kahramanmaraş’taki öğretmenlerle yapıldı.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla, Garanti BBVAnın 2008 yılında kurduğu Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), pandemi sürecinde de öğretmenleri desteklemeyi sürdürüyor. ‘Mesafe Tanımayan Öğretmenler’ çevrim içi seminerler serisi;  ÖRAV’ın uzaktan eğitim platformu olan eKampüs üzerinden gerçekleştiriliyor. Klasik bir seminer düzeninden farklı olarak, katılımcıların etkin bir şekilde yaparak-yaşayarakrece dâhil oldukları eğitim; öğretmenlerin uzaktan ve harmanlanmış eğitim sürecini en etkin şekilde yöneterek, fark yaratmasını sağlayacak kazanımlar sunuyor.

81 ilde, Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte 17 konu başlığı belirlendi

Eğitimde değişime uyumlanabilmek ve değişimi yönetmek’, ‘Uzaktan eğitimde öğrenmeyi tasarlamak ve yönetmek’, ‘Çözüm odaklı iletişim’, ‘Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek’, ‘Sorun çözücü yaklaşım ile hikaye ve masal anlatıcılığı’, ‘Uzaktan eğitimde motivasyon ve sınıf yönetimi’, ‘Uzaktan eğitimde öğretmen-veli iş birliği’ gibi 17 ayrı konu başlığından oluşan seminerler serisi, yıl boyunca 81 ilde yapılacak. Konu başlıkları, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan iş birliği ile her ildeki öğretmenlerin ihtiyaçları baz alınarak belirlendi.

Kahramanmaraş’taki 250 öğretmenle “‘Sorun Çözücü Yaklaşım ile Hikâye ve Masal Anlatıcılığı’” konusu ele alındı

Gerçekleştirilen seminerde ‘‘Sorun Çözücü Yaklaşım ile Hikaye ve Masal Anlatıcılığı’’ eğitimi verildi. Gönüllü olarak kayıt yaptıran ilk 250 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte,

öğretmenlerin pandemi sürecinde öğrencilere yaklaşımında sorun çözücü yöntem olarak yararlanabilecekleri masal ve hikâye teknikleri paylaşıldı.

Editör: TE Bilisim