Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ‘‘Peygamberimiz ve Çocuk’’ temasıyla ülke genelinde devam eden Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Kahramanmaraşlı minikler fidan dikti.

"Çocuk Buluşması ve Fidan Dikme Etkinliği" kapsamında çocuklarla buluşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, "2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftası'na girmiş bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki çarşambayı perşembeye bağlayan gece Mevlid Kandili'ni Abdülhamid Han Camii'mizde idrak edeceğiz. Bu programın içinde çocuklarımız olacak. Kur’an-ı Kerim'i, mevlid bahirlerini çocuk hafızlarımız okuyacak. Hafta içinde de çeşitli etkinlerle bu haftayı idrak edeceğiz. Bu yılki temamız 'Hz. Peygamber ve Çocuk' olunca, ilk programı da çocuklarla birlikte yapmak istedik. Dinimiz çocuklara çok önem vermektedir. Bizler kız çocuklarını omzunda taşıyan, kuşu ölen bir çocuğa taziyeye giden bir Peygamberin ümmetiyiz" diye konuştu.

Öğrencilere hediye takdiminde bulunan İl Müftüsü Sürgeç, daha sonra çocuklarla birlikte fidan dikme etkinliğine katıldı.

Çocuk Buluşması ve Fidan Dikme Etkinliği'ne İl Müftüsü Celal Sürgeç’in eşi, İl Müftü yardımcıları Cafer Kılınç ve Remziye Köroğlu ile çocuklar katıldı.

Editör: TE Bilisim