Kahramanmaraş Milli Mücadelenin sembol ismi Sütçü İmam, Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesindeki mezarı başında dualarla anıldı.

Cuma namazı öncesinde Sütçü İmam ve milli mücadele kahramanlarının ruhu için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua gerçekleştirildi.

Cuma namazının ardından Sütçü İmam’ın kabri başında gerçekleştirilen anma programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, Sütçü İmam’ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur ile vatandaşlar katıldı.

Anma programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelede öncü bir şehir olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’ın kurtuluşu Anadolu’nun birçok şehrine topyekûn bir kurtuluş ya da çok büyük bir ümit olmuştur, cesaret vermiştir. Bizim kurtuluş mücadelemizin çok önemli kahramanları vardır, sembol kahramanları vardır. Bunlardan biride ecdadımız Sütçü İmam’dır. Ama İstiklal Madalyamızın veriliş ruhuna baktığımızda bu toplum, bu şehir topyekûn bir kahramandır.

Bu şehir topyekûn kahramandır. Avukat Mehmet Ali Bey beyannamesinde şöyle başlamıştı, ‘Ey millet-i necibe-i Osmaniyye vaktine hazır ol’ demişti. Vaktine hazır olanlardan biri de, ecdadımız Sütçü İmam'dı. Bu vatan için canını feda etmiş ecdadımızı da bu vesileyle rahmetle, minnetle anıyoruz."

Güngör, “Her yıl üniversitemizin ecdadımız Sütçü İmam'ı, Kur'an tilavetleriyle, dualarla anmasını çok anlamlı buluyorum. Sütçü İmam Üniversitesi adına yakışır bir şekilde, ecdadımızın emanetine sahip çıkıyor. Başta rektör hocam olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Topyekûn Kahramandır

Başkan Güngör etkinlikteki konuşmasını, şu sözler ile tamamladı:

“Bizim kurtuluş mücadelemizin çok önemli kahramanları vardır. Sembol kahramanları vardır. Bunlardan biri de ecdadımız Sütçü İmam'dır. Ama İstiklal Madalyamızın veriliş ruhuna baktığınızda bu toplum, bu şehir topyekun bir kahramandır. Avukat Mehmet Ali Bey beyannamesinde şöyle başlamıştı, ‘Ey millet-i necibe-i Osmaniyye vaktine hazır ol’ demişti. Vaktine hazır olanlardan biri de, ecdadımız Sütçü İmam'dı. Bu vatan için canını feda etmiş ecdadımızı da bu vesileyle rahmetle, minnetle anıyoruz” 

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasına adını iftiharla taşıdıkları Sütçü İmam’ın şahsında Milli Mücadele şehit ve gazilerini rahmet ve şükranla anarak başladı.

KSÜ’de geleceğin öğretmenlerini, hekimlerini, mühendislerini nitelikli meslek elemanları olarak hayata hazırladıklarını belirten Rektör Can, “Aynı zamanda üniversitemizin adını gururla taşıdığı Sütçü İmam’ın ve Milli Mücadelemizin kahramanlarının taşıdığı vatan sevgisini, istiklal ve istikbal mücadelesi ruhunu gelecek nesillerimize aktarmak, bu ruh ve heyecanı diri tutmak için çaba sarf ediyoruz. Maraş, özgülük ve iradesine gem vurmaya kalkışanlara karşı kahramanca duruşuyla Kahramanmaraş olmuştur.” dedi.

Sütçü İmam’ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur da bir konuşma yaparak anma programını düzenleyen başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere KSÜ ailesine teşekkürlerini sundu.

“Sütçü İmam yalnızca bizim değil, bütün Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin dedesidir.” diyen Dr. Alaaddin Türkkorur, Sütçü İmam’ın yalnızca iki Fransız askerine değil, işgalci ve sömürgeci zihniyete de kurşun sıktığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, program yapılan dua ve ikramların ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim