Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada kullanılan Kahramankart’lar için yeni başvuru noktaları oluşturdu. Öğrenciler, KSÜ Tıp Fakültesi ve Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı önünde konumlandırılan ofislerden kolay bir şekilde işlemlerini yapabiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında kullanılan Kahramankart işlemleri şehrin birçok işlem merkezleri aracılığıyla kolayca yapılabiliyor. Toplamda 4 ilçede 7 farklı noktada yer alan merkezlerden yeni kart çıkarma, vizeleme ve daha birçok işlem gerçekleştirilebiliyor. Kentin merkez ilçelerinden Onikişubat’ta KSÜ Tıp Fakültesi Gişesi ve KSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yer alan iki işlem merkezinin yanı sıra, Dulkadiroğlu ilçesinde Kahramankart İşlem Merkezi Merkez Ofis, Ulu Camii Gişesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası KASKİ Vezneleri gişesi başta olmak üzere üç noktadan işlem yapılabiliyor. İlçelerde ise Elbistan’da Girne Caddesi ve Afşin Pınarbaşı Mahallesi’nde yer alan merkezlerde de kart işlemlerine yönelik hizmet veriliyor.

Avşar Kampüsü’ne Bir İşlem Merkezi Daha

Yükseköğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin başlamasının ardından öğrencilerin kart işlemleri de gerçekleştirilmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ise Kahramankart işlemlerinde yoğunluk yaşanmaması adına harekete geçti. Hali hazırda Sütçü İmam Üniversitesi’nde saat 8.00 - 18.30 arasında hizmet veren Tıp Fakültesi Gişesi’ne ilave olarak bir noktada daha işlem gerçekleştirilebilecek. Kart başvuruları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı girişine konumlandırılan gişeden de yapılabilecek.

HES Kodu Hatırlatması

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın ‘Şehir içi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması’ genelgesi kapsamında yapılan düzenleme, geçerliliğini sürdürüyor. Toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşlarımızın Kahramankart’larına HES Kodu eşleştirmesini yapması gerekmektedir. Eşleştirmeler, Büyükşehir Belediyesi internet sitesi https://kahramanmaras.bel.tr/ ile https://www.kahramankart.com.tr/ adresleri üzerinden pratik şekilde yapılabilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim