Kahramanmaraşlı yazar Oğuz Paköz’an son kitabı ““Taçlı Küçük Canavar” okurlarıyla buluştu.

Daha önce KılIgı (1998),Var Varanın (2000), Sür Sürenin (2010), İlk Çıngı İlk Çılgınlık: Maraş Destanı (2011),  Bombalar Öldüremez Sevgiyi (2013), Türkülerle Giden İlbey (2013), Ahrdağ Destanı (2014), Maraş Senin Nazın Var (2017), Kurtlar Köyünün Görkemlisi (2018) Eserlerini okuyucu ile buluşturan Paköz, son eseri “Taçlı Küçük Canavar” ile bir kez daha okurlar ile buluştu.

Oğuz Paköz, salgın sırasında bir özel hastanede çalışan bir sağlık görevlisidir. Taçlı Küçük Canavar onun salgın sırasındaki izlenimlerini içermektedir. Bu yapıt dar gelirli Anadolu insanının salgın karşısındaki çabasını, duygusunu, düşüncesini ve aşkını konu edinmektedir.

Olaylar 2020 yılının Mart ayının başında Kovit-19 salgınının başladığı günlerde başlar. Salgın sürüp gitmekte iken Ağustos ayının ortasına gelindiğinde sonlandırılır. Kitapta salgın yansız bir gözlemle ve eleştirel olarak ele alınmıştır. Yalnız adı geçen kişilerin adları değiştirilmiş, özel yaşamları kurgulanarak aktarılmıştır.

Herkesin anlayabileceği bir biçimde yaşayan Türkçe ile yazılan bu kitap günümüz insanlarının da gelecek kuşakların da yaşanan korona pandemisi hakkında anılarını canlı tutacaktır.

Bilindiği gibi beş binden fazla vatandaşımız kısa sürede bu salgından ölmüş, çok daha fazlası da yoğun bakımda acı çekerek korkulu günler yaşamıştır. Sağlıklı kişilerin izolasyon, tecrit, karantina gibi yasakların ve kısıtlamaların altında yaşadığı, ölüm korkusunun kol gezdiği o günlerin acısı hiç unutulmayacaktır. Böyle durumlarda bile yaşamın da aşkın da kendi yolunda akıp gittiği görülecektir.

Bu nedenle belgesel bir özellik de taşıyan bu kitap anılarda yerini koruyabileceği gibi kendisine kütüphanelerde de kalıcı olarak yer bulacaktır.

“Taçlı Küçük Canavar”  klasör yayıncılık tarafından  piyasaya sürüldü.

Editör: TE Bilisim