Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Yangın sezonunun başlaması nedeniyle Kahramanmaraş’taki medya mensupları ile bir araya gelen Koç, Arslanbey Yangın İlk Müdahale Binası’nda orman yangınları ile mücadelesi kapsamında 2020 yılı yangın sezonu hazırlıkları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak yangına hassas bir coğrafyada bulunulduğuna dikkat çeken Bölge Müdürü Koç, “Müdürlük olarak Orman yangınlarında etkili bir mücadele ortaya koyuyoruz. Orman yangınlarıyla hem havadan, hem karadan, teknolojinin son imkânlarını kullanarak mücadele ediyoruz” dedi.

Bölge Müdürlüğü bünyesinde 520 işçi, 47 arasöz, 18 su tankeri, 29 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 8 greyder ve 5 treylerin kara gücünü oluşturduklarını kaydeden Koç, şunları kaydetti:

“Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde yangınları erken fark edebilmek ve anında müdahale gerçekleştirmek için 13 yangın gözetleme kulemiz de personellerimiz tarafından nöbet tutuluyor. Ayrıca bu yıl ilk kez Bölge Müdürlüğümüz, Antakya Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları içerisinde 4 adet insansız yangın gözetleme kulesinin kurulumu yapılarak gözetleme faaliyetlerine başladık. Bölge Müdürlüğü olarak orman yangınlarına havadan da müdahale etmek için 2 adet yangın söndürme helikopterimiz bulunmaktadır.”

2020 yılında Kahramanmaraş’ta 10 adet yangın meydana geldiğini ve bu yangınlarda 5 hektar ormanlık alan zarar gördüğünü de kaydeden Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, şunları ifade etti:

“Genel Müdürlüğümüz politikası gereğince yanan sahalarımız aynı yıl içerisinde ağaçlandırıyoruz. Maalesef Orman Yangınlarımızın en büyük sebebi insan kaynaklı insanlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir yangın gördükleri anda 112 veya 177 hatlarını ücretsiz arayarak bizleri bilgilendirirler ise bizler yangına en yakın müdahale ekiplerimiz ile müdahale ederiz ve yangın büyümeden söndürebiliriz.”

Koç, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Editör: TE Bilisim