Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklara yönelik sunduğu koruyucu aile hizmetini etkin bir şekilde yürütmek amacıyla uygulamaya koyduğu “Rehber Koruyucu Aile Hizmeti” için sözleşme töreni düzenlendi.

Protokol töreni öncesi konuşan Valimiz Ömer Faruk Coşkun; “Bugün burada uzun yıllar koruyucu ailelik hizmetini yürüten deneyimli koruyucu ailelerimizin, hizmetin içinde daha aktif rol almasını sağlayacak Rehber Koruyucu Aile hizmetini başlatmaktayız. Rehber koruyucu aile hizmeti ile koruyucu aile hizmetinin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasını sağlarken aynı zamanda bu hizmet sürecine yeni başlayan ailelerimize rehberlik yapılmasını, onların sorun çözme becerilerini geliştirmeyi ve hizmet sürecinin kalitesini arttırmayı amaçlamaktayız.

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde hizmet veren koruyucu ailelerimiz arasından belirlenen 5 deneyimli ailemizin ‘’Rehber Koruyucu Aile’’ olması uygun görülmüş olup bugün imzalanan “Rehber Koruyucu Aile Sözleşmesi” ile ailelerimizin görev ve sorumlulukları aktif olarak başlatılmıştır. 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nde Türkiye’de ilk defa sözleşme imzalayan İl olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem ailelerimiz hem de çocuklarımız adına bu sürecin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Program, Vali Ömer Faruk Coşkun, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya ile Koruyucu ailelerimiz arasında “Rehber Koruyucu Aile Hizmeti” sözleşmesinin imzalanmasının ardından son buldu.

Editör: TE Bilisim