Kahramanmaraş’ta sanayinin gelişmesinde öncü isimlerden biri olan şehrin ilk fabrikası Marteks’in kurucu ortaklarından İsmail Kurtul vefat etti

Kahramanmaraş’ın tanınmış fabrikatörlerinden biri olan, şehrin sanayisinin gelişmesinde öncü isimlerden merhum Bahçeci Ali Çavuş’un oğlu İsmail Kurtul (1933) bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ın marka kuruluşlarından biri olan ve adını taşıyan İskur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtul’un babası olan merhum İsmail Kurtul hayırsever kişiliği ile de tanınan bir isimdi.

 Sanayici Merhum Ali Kurtul, merhum Emine Gürpınar’ın da babaları olan İsmail Kurtul adına sağlığında birçok eğitim yuvası, camii, sağlık ocağı gibi kurumlar inşaa edilerek milletin hizmetine sunulmuştur.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi kampüsü içinde bulunan İsmail Kurtul İlahiyat Fakültesi mimari kimliği ile de öne çıkan yapılar arasında yer almaktadır.

Bugün saat 15.00’de Şeyhadil Mezarlığında toprağa verilecek olan merhum İsmail Kurtul adına Hastanelerimizde ve Tıp Fakültesinde ailesi tarafından adını taşıyan özel odalar yaptırılarak milletin hizmetine sunuldu.

Bu arada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, İskur Group Kurucu Başkanı İsmail Kurtul’un vefatı üzerine başsağlığı mesajı yayınlandı. Sosyal medyadan yayınladığı mesajında “Şehrimizin değerli iş insanlarından birini kaybetmenin acısını yaşıyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Hayrettin Güngör, “Merhuma Allah’tan rahmet Kurtul ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” diye ekledi.

Editör: TE Bilisim