Kaharmanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun başkanlığında; Türkiye Afetlere Müdahale Planı (TAMP) Kahramanmaraş Çalışma Grubu’nun Son Gün Değerlendirme Toplantısı, AFAD Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıda, AFAD Başkan Yrd. İsmail Palakoğlu, AFAD ve Afet Yönetimi ile ilgili, İl Afet Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun’da TAMP Kahramanmaraş kapsamında, TAMP’ın amacı, Kahramanmaraş’ın afetselliği ve çalışma gruplarının görev ve sorumluluklarıyla ilgili sunumlar yaptı. Çalışma grubu operasyon planlarının değerlendirildiği toplantıda; Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım, Teknik Destek ve İkmal, Ulaşım ve Altyapı Çalışma Grubu Planı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Coşkun, “İlimiz, Jeolojik ve Topoğrafik özellikleri bakımından afet riski taşıyan kentlerden biridir. Bilimsel olarak deprem tehlikesini önleyemeyeceğimiz gibi, zamanının ve yerinin de bilinmesi mümkün olmadığından deprem riskine karşı Kahramanmaraş’ta vatandaşlarımız ve kurumlarımız ile iş birliği içinde afetlere karşı her daim hazırlıklı olmalıyız.” dedi.

AFAD Başkanlığımız tarafından hayata geçirilen TAMP’ın afetlerin etkileriyle mücadelede önemli bir konumda bulunduğunu söyleyen Vali Coşkun, “Son yıllarda meydana gelen afetlerde, AFAD Başkanlığımız Koordinasyonunda, sorumlu bakanlıklar aracılığıyla afetlere müdahaleler etkili bir şekilde yürütülmektedir. Afet riski bakımından tehlikeli bir konumda bulunan ilimizde de benzer bir şekilde afetlere müdahalede olumlu sonuçların elde edilmesi, TAMP Kahramanmaraş Planı’nın etkili bir şekilde sahada uygulanmasıyla mümkün olacaktır,” diye konuştu.

Toplantıya Garnizon Komutanı Tank.Alb. Emin Mehmet Terzioğlu, AFAD Başkan Yrd. İsmail Palakoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yard. Züver Çetinkaya, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Koordinasyon Kurulu Üyeleri ve yerel düzeyde ana-destek çözüm ortağı olan çalışma grubu yöneticileri katıldı.

Editör: TE Bilisim