Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 7’ncisi düzenlenen Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, KAFUM’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Sektörel hizmet sağlayıcılarının yer aldığı fuarda, tarımsal üretime dair yenilikçi ürünler de 21 Kasım Pazar gününe kadar incelenebilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kentte bu yıl 7’ncisi düzenlenen Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) düzenlenen açılış programına  Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Yıldız, Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Bozkurt, Müdürü Mustafa Bozkurt, Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Bozkurt, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, tarım ve hayvancılığın ilimiz ekonomisindeki önemine vurgu yaparak, fuarın Kahramanmaraş'a hayırlı olması temennisinde bulundular.

Açılışta konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, şunları söyledi:

“Bilindiği üzere ilimiz gerek iklimi gerekse de coğrafi özellikleri bakımından birçok tarım ürününün ve hayvan türünün yetişmesi ve gelişmesine müsait durumdadır.

Çok şükür ilimiz iklimi ve gerekse coğrafi işaretleri bakımından birçok hayvan türünün gelişmesine müsait bir konumdadır. Her ne kadar tarım ve hayvancılıkta ülkemizde ilk sıralarda bulunsak ta, teknolojinin bu alanlarda kullanılarak potansiyeli daha da ileriye taşımak hepimizin gayretine bağlıdır.

Her ne kadar tarım ve hayvancılıkta Kahramanmaraş olarak ülkemiz de ilk sıralarda bulunsak da, teknolojinin bu alanlarda kullanılmasıyla bu potansiyeli daha da ileriye taşımak için hepimiz gayret göstermeliyiz.

Gelişen dünya düzeninde küresel ısınma ve buna bağlı olarak su sıkıntısı, tarım sektörünü her zaman olduğundan daha da önemli hale getirmiştir. Dolayısıyla tarım ve hayvancılıkta teknolojiyi kullanarak en yüksek verimi almaya çalışmak ve bu sektörlerdeki gelişmeleri yakından takip etmek hepimizin görevidir,”

Fuardaki üretici firmaların yetkilileri ve personeliyle yakından ilgilenerek bir süre hasbihal eden Vali Coşkun, fuarın hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak fuarın açılmasında emeği olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar fuar alanındaki stantları ziyaret ederek firma yetkililerinden bilgi aldı. Çiftçi ve üreticilere yönelik yenilikçi ürünlerin tanıtıldığı, sektörel hizmet sağlayıcılarının yer aldığı fuarda birbirinden farklı ürünler de stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

21 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek 7’nci Kahramanmaraş Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı 10.30 ila 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilisim