Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, CNN Türk’te Meltem Bozbeyoğlu moderatörlüğünde yayınlanan “Gündem” ve Ülke TV’de Ebru Bozdoğan moderatörlüğünde yayınlanan “Öğle Ajansı” programlarının canlı yayın konuğu oldu. Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak’ta gerçekleştirilen canlı yayında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, hayata geçirilen dev ulaşım yatırımlarından Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak başta olmak üzere İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı ile Kanlıdere bölgesine kazandırılan yeni köprü hakkında bilgiler aktardı.

HEDEFLEDİĞİMİZ SÜREDE HİZMETE ALIYORUZ

Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projesinin hedeflenen sürede tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Projemizin şartnamesinde yer alan tamamlanma süresi 210 gündü. Müteahhit ile yaptığımız görüşmeler neticesinde projemizi tamamlamak için 90 günlük bir süre belirledik. Ttemelini attığımız gün bölgeye bir de zamanmatik ekledik. Hamdolsun bugün itibariyle 90 günlük süre bitiyor ve yarın bu projemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Burası toplamda 80 Milyon TL’lik bir yatırım. Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemizi hedeflediğimiz süre içerisinde tamamlayarak açılışını gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TURİZME KATKI SAĞLAYACAK

Projenin şehir içi ulaşım açısından son derece önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Hayrettin Güngör, “Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak projemiz şehrimizin doğusunu batısına bağlayan çok önemli bir aks üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda bu güzergâh sanayi alanımıza da ulaşım sağlıyor. Bu yönüyle şehrimizin ulaşımı için son derece önemli bir proje. Kahramanmaraş’ımız bölgenin en önemli kış turizm alanlarından Yedikuyular Kayak Merkezi’ne sahip. Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak aynı zamanda Yedikuyular Kayak Merkezi’mize de ulaşımı kolaylaştıracak bir proje. Bu yönüyle şehrimizin turizmine de çok önemli katkı sağlayacak. Ayrıca bu kavşağımız şehrimizin özellikle kuzey kısmını transit olarak Kayseri’ye ve Gaziantep’e bağlayan Kuzey Çevre Yolu’na da bağlantı sağlayacak önemli akslardan bir tanesi. Şehrimizde bulunan Germenicia mozaiklerine de ulaşım sağlaması açısından önemli bir yatırım” dedi.

TARİHİ DOKUYU ORTAYA ÇIKARIYORUZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanlıdere’ye kazandırılan yeni köprü hakkında da bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Şehrimizin tarihi dokusu içerisinde tescilli Kanlıdere Köprümüz var. Gerçekten çok kadim bir tarihe sahip. Hayata geçirdiğimiz projeyle bu tarihi köprümüzü de yayalaştıracağız. Ayrıca bölgeye yeni bir köprü kazandırıyoruz. Yeni köprümüz şehir merkezimizin trafik yükünü de büyük ölçüde hafifletecek. Şehir içi trafiğine alternatif bir güzergâh olacak. Bölgede kamulaştırma çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık. Proje kapsamında bölgede bulunan yolun genişliğini de 6 metreden 18 metreye çıkarıyoruz. Tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve bölgede bulunan tarihi yapılara ulaşımı kolaylaştırması açısından bu da son derece önemli bir yatırım. Bölgede yapımı devam eden köprümüzü tamamlamak için de 89 günlük bir hedef belirlemiştik. İnşallah hedeflediğimiz süre içerisinde bu projemizi de tamamlayarak önümüzdeki hafta açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İMRAN KILIÇ KÖPRÜSÜ VE BULVARI

Yaklaşık 250 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen ve kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınacak olan İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı’ndan da bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımız Ahir Dağı’nın eteklerine konumlanan, kendine has doğasıyla ve coğrafyasıyla çok güzel ve kadim bir şehir. Şehrimizin yeni yerleşim alanlarından Önsen bölgesine ulaşım sağlayan yeni bir köprü ve bulvar da inşa ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu yatırımımızla Önsen bölgesinin şehir merkezine olan uzaklığı 22 kilometreden 10 kilometreye düşecek. Projemize de rahmetli milletvekilimiz İmran Kılıç’ın adını verdik. İnşallah İmran Kılıç Köprüsü ve Bulvarı’nı da bu ayın sonunda trafiğe açacağız” dedi.

GÜNGÖR’DEN ALİ KAYASI CAM TERASI MÜJDESİ

Ali Kayası’nda gerçekleştirilecek olan cam teras projesinin Mart ayına kadar tamamlanarak hizmete sunulacağını müjdeleyen Başkan Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımız çok güzel doğal miras alanlarına sahip. Bunlardan birisi de Ali Kayası. Bulunduğu alan itibariyle de son derece nezih ve güzel bir yer. Büyükşehir Belediyesi olarak burada cam terası projesi hayata geçireceğiz. İhale aşamasını tamamladık. Yüklenici firma önümüzdeki yıl Mart ayında projeyi tamamlayacaklarını taahhüt etti. Türkiye’nin manzarası en güzel ve en konforlu cam teraslardan birisi olacağını ifade edebiliriz. Ülkemizden ve yurt dışından tüm misafirlerimizi tamamlandığında Ali Kayası Cam Terası’nı görmeye davet ediyorum” ifadelerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim