Kahramanmaraş’ta yeni kurulan Kahramanmaraş Muhtarlar Derneği yönetimi kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Kahramanmaraş’ta özel bir işletmede yapılan toplantıda açılış konuşması yapan Dernek Genel Sekreteri Hacı Ahmet Sivri, “Muhtarlık kurumu siyaset üstü bir kurumdur. Çünkü bizlere oy veren bizleri seçen insanların bütün siyasi görüşlerden insanların olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız ve unutmuyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ta 711 mahalle muhtarının gecesini gündüzüne katarak mahallelerine hizmet ettiğinin altını çizen Genel Sekreter Sivri konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Görevi başında iken devletimizin her kademesine hizmet dağıtımında köprü  vazifesine üstlenen   yurdumuzun  her köşesinde Terörle mücadelede güvenlik güçlerimize  yardım ederken,  görevi başında  Şehit edilen ve hastalıklarda, çeşitli nedenler  rahmetli olan tüm muhtarlarımıza Yüce Rabbimden rahmet dilerim. Muhtarlar,  devlet ile millet arasında bir hizmet köprüsüdür. Bizler  milletimizin yanına geldiğimizde devleti temsil ederiz, devletimizin yanında ise milleti temsil ederiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan biz muhtarlara çok değer veriyor. Özlük haklarımızı artırması, ödeneklerimizi iyileştirmesi  sosyal güvencemizi düzenlemesi gibi konularda  yapılan düzenlemeler sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği değerin göstergesidir.”

Kahramanmaraş’ta 11 ilçenin tamamında görev yapan muhtarların istek ve önerilerinin takipçisi olacaklarını belirten Sivri şunları söyledi:

“Mahalleleri ile ilgili  yapılacak projelerde belediye meclislerin de  hizmet yapılacak  o mahallenin  muhtarının da   doğal bir üyesi  olarak katılım sağlanması, Muhtarlığı bulunmayan mahallerimize muhtarlık binası yapımı, Mevcut  muhtarlarımıza bilgisayar, ofis malzemelerinin temini devletimiz tarafından karşılanması, Muhtarlık binası elektrik faturalarının kamu kurumlarınca karşılanması, muhtarlarımızın belediye halk otobüslerinde ücretsiz  seyahat kimliği çıkarılması ve muhtarlarımıza maaş promosyonu  haklarımızda   verilmesi ile ilgili projelerin takipçisi olacağız.”

Kahramanmaraş’ın tüm muhtarlarını tek çatı altında toplayarak  birlikten güç doğar, bölünmede  fayda yok anlayışı ile kurulan bir dernek olduklarını ifade eden Kahramanmaraş Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Tüfenk ise yaptığı konuşmasında, “Kahramanmaraş Muhtarlar Derneği  29 Eylül 2022 tarihinde  Valilik onayı alarak 13 muhtar kurucu üyesi ile  Kahramanmaraş’ımızın 11  ilçesi ve 711 mahalle muhtarlarının  iş ve işlemlerini takibi noktasında ve  muhtarımız  arasında birlik ve beraberlik  içinde hareket edebilme, gerçek anlamda tüm muhtarlarımızla  şehrimize  ve mahallelerimize hizmet edebilme gayesiyle kurulmuştur” dedi.

Kahramanmaraş’ı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nda temsil edecek tek dernek olacaklarını söyleyen Başkan Halil Tüfenk konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“13 Kurucu üye ile çıkmış olduğumuz bu yolda şuan 92 mahalle muhtarımızla üye kayıt işlemlerimiz devam ediyor. Üye kayıt ve ilçe ziyaretlerimiz devam ederken Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ile görüşmeleri devam etmekte olup Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’na  bağlı dernek  olarak Konfederasyon adına Kahramanmaraş Muhtarlarını Ankara’da temsil edecek tek dernek olacaktır.”

KAHRAMANMARAŞ MUHTARLAR DERNEĞİ GEÇİCİ YÖNETİM KURULU:

1) Kurucu Başkan: Halil Tüfenk (Erkenez Mahallesi Muhtarı)

2) Başkan Yardımcısı: Murat Ayyıldız (TOKİ Karataş Mahallesi Muhtarı)

3) Başkan Yardımcısı: Ökkeş Gül Karacasu Kırım Mahallesi Muhtarı)

4 ) Başkan Yardımcısı: Salman Dolgun (Çağlayancerit/İstiklal Mahallesi Muhtarı)

5) Genel Sekreter: Hacı Ahmet Sivri (Karacasu Karaziyaret Mahallesi Muhtarı)

Editör: TE Bilisim