Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Özer “Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerine zam yapılmalıdır” dedi.

Özer, Necip Fazıl Şehir Hastanesi girişinde yaptığı yazılı açıklamada “Bugün burada basın açıklamasında olan veya görevini başında şuan hizmetini yürüten Tüm Sağlık Çalışanı arkadaşlarımız adına öncelikle diyorum ki; Sağlık bir bütündür parçalanamaz” diyerek, şunları söyledi:

“Yetkililerinde bu durumu bilip buna göre karar almasını beklemekteyiz. Hiç kimsenin Sağlık Çalışanlarının motivasyonunu ve iş barışını bozmaya hakkı yoktur.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı açıklamada; pratisyen hekimlere 2500,uzman hekimlere 5000 Türk lirası artış yaptığını ifade etmişti.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığını ve hepsinin ücretlerine zam yapılması gerektiğini ifade ettik ve ediyoruz.

Ancak, Sayın Bakanın açıklamasından birkaç saat sonra jet hızında bir önerge ile söz konusu düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilmiştir. Böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı ekonomik sıkıntıyı görmezden gelmek, kayıplarını dikkate almamak kabul edilemezdir.

Doktorlarımızın ücretlerindeki artış zaruridir. Ancak bu zaruretin Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Att, Memur, Hizmetli ve Sağlık çalışanlarının tamamı içinde geçerli olması gereklidir. Tüm Sağlık mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır.

Çünkü ekonomik olarak tüm sağlık çalışanlarının ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli, kayıplar telafi edilmelidir. Aynı hızla tüm çalışanlar için de iyileştirme yapılmasını beklemekteyiz.

Ayrıca bu konuyla ilgili tüm Doktorlarımızdan da destek beklemekteyiz.

İki yıldır gece gündüz durmadan pandemi illetiyle mücadele eden Hekimlerimizle birlikte; Hemşire, Ebe, Laborant, Röntgen, Hizmetli, Memur ve Tüm Sağlık çalışanları değil miydi?

Yıllık izinleri iptal ederken Sağlık Çalışanıydık,

Tüm kurumlar esnek mesai ile çalışırken Biz Tam zamanlı çalışırken Sağlık Çalışanıydık,

Eşi Karantinaya alınırken çalışan bizlerdik,

Çünkü bizler Sağlık Çalışanıydık,

Sayın Bakanım ne oldu da Bizler Sağlık Çalışanı olmaktan çıktık.

Alkışlar bizim için değil miydi,

Hakkınız ödenmez diyen siz değil miydiniz,

Hakkımızı alana kadar Haklı mücadelemize devam edeceğiz.

Neden çalışmaya gelince çalışalım diyorsunuz ama ücretlere gelince ayrım yapıyorsunuz?

Şunu unutmayalım sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Ücretlere yapılan bu zam bütün sağlık personelini kapsamalıdır. Ayrım yapılmamalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak bütün Sağlık Çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde Sağlık Çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrım kabul edilemez, mümkün değildir.

Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak hiçbir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey Tüm Sağlık Çalışanları için geçerli makul kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmelidir.

Bütün Sağlık Çalışanlarının bu feryadını duymalıdır. Sağlık ordusu sadece bir meslek grubundan ibaret değildir. Yapılan bu ayrıma artık yeter deyince bardak taşmaktadır. Şunu açıkça ifade ediyorum ki Sağlık çalışanlarını görmezden gelmek büyük bir hata olur, bu durum ivedilikle düzeltilmelidir.

Bugün basın açıklamamızı yaptık. Pazartesi (06.12.2021) günü ne kadar Sağlık çalışanlarının Hakları verilmez ise Tüm Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Pazartesi günü 1 Günlük İş bırakma eylemi yapılacaktır.

Haksızlığa karşı mücadelemiz hiç durmadı durmayacaktır.

Bu haklı mücadelemizi hep birlikte başaracağız.

Sayın Sağlık Bakanımız Sağlık Çalışanlarına hakkınız ödenmez dedi ve Hakkımızı ödemediği için Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin KOCA’yı Sağlık Çalışanları olarak hep beraber alkışlıyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak diyoruz ki;

Diplomasını aldığımız mesleğimiz için,

Ekmeğimiz için,

Emeğimiz için,

Alın terimiz için yapılan bu haksızlık giderilene kadar susmayacağız.

Hakkımızı alana kadar durmayacağız. Tüm Sağlık Çalışanlarının adına bir kez daha diyorum ki; Sağlık bir bütündür.

Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Hakkımızı alana kadar da alanlarda olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Editör: TE Bilisim