Tüm Kalkınma İşadamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Kahramanmaraş’ta teşkilatını oluşturdu.

TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanlığı’na ağustos ayında Genel Merkez tarafından il başkanı olarak atanan Muhammet Eliaçık,  tüm organizasyon şemasını tamamlayarak teşkilatını kurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yeni iş adamları, yeni kurumlar, yeni sivil toplum örgütleri ve iş adamları bir araya gelip yeni güç birlikleri yapılması lazım” demesiyle kurulan ve tüm Türkiye’de yapılanmaya başlayan TÜMKİAD, Kahramanmaraş’ta güçlü yapılanma ile iş dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Konu hakkında bir açıklama yapan TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık, Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en üretken kenti olduğunu ve tüm dinamikleri üretmeye devam edeceğini söyledi. Kendinin TÜMKİAD içinde en genç İl Başkanı olduğunu belirten Eliaçık “TÜMKİAD şehrimizde resmen kuruldu. 1 ay gibi kısa sürede teşkilat yapısını tamamlayarak yönetim kurulumuzu oluşturduk. Öncelikle Bana bu görevi layık gören başta sayın genel başkanımız Nihat Tanrıkulu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. TÜMKİAD’ın şehrimize farklı bir pencere açacağına, iş dünyasına farklı bir boyut kazandıracağına inancım tam. Artık değişim zamanı geldi. Milletle iç içe, Devlet ile kol kola yürüyecek, Vatan sevdalısı, Bayrak sevdalısı, üretim sevdalısı iş insanlarının yetişmesi için TÜMKİAD olarak mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE’YE HATTA DÜNYAYA ÇOK DEĞER KATACAK

Kahramanmaraş’ın her alanda üretken olduğunu belirten Eliaçık: “ Türkiye İplik Üretiminin %35’i, Türkiye Metal Mutfak Eşyalarının %60’ı, Türkiye Kumaş Üretiminin %10’u, Türkiye Çimento Üretiminin %10’u, Türkiye Elektrik Üretiminin %8’i,  Türkiye Kırmızı Biber üretiminin %60'ı, Türkiye Kağıt üretiminin %20'i, Türkiye’nin Dondurma Markası, Kuyumculuk ve Ayakkabıda Türkiye 2. Si, Yılda 2 Milyar Dolar Dış Ticaret yapmakta. Bu kadar üretken bir kentte, yeni ufuklar, yeni vizyonlar, stratejik hedeflerimiz olacak. Kahramanmaraş’ta uzay sanayi, savunma sanayi ve ağır sanayi konularında da, yeni adımlar atıldığını biliyoruz. TÜMKİAD olarak bizlerde bu üretken yelpazeye katkıda bulunacağız. Lafla değil iş insanlarımızın karşılaşabileceği her sorunda TÜMKİAD ailesi olarak yanlarında olacağız. Amacımız, şehirlerin üretken yapılarının geleceğe dönük adımlar ile buluşmasını sağlamak”  ifadelerini kullandı.

MİLLİ KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Türkiye’nin en katma değerli üretim kapasitesine Kahramanmaraş’ın sahip olduğunu belirterek: “Dünya giyim markalarının tamamına fason üretim yapılıyor. İşte bu bilgi birikimi ile TÜMKİAD olarak bir marka çıkarmak il hedeflerimizden bir tanesi. Marka oluşturmak ve uluslararası arenaya duyurmak gerçekten çok meşakkatli bir iş. Bunu yapmak için genç beyinlerimiz ve sektör temsilcileri ile el ele vereceğiz. Şehrin içine kapanık bu durumunu yani zayıf yanımızı küçük dokunuşlar ile güçlü yanımıza çevireceğiz. TÜMKİAD ailesi olarak bir vizyon ve misyonda kurulduk. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Elimizdeki değerlerin hepsinin haritasını çıkararak bir geniş vizyon haritamızı önümüzdeki aylarda açıklayacağız” dedi.

İŞ İNSANLARI ARTIK HALKIN VE ŞEHRİNİN YANINDA OLMALI
 

“Kahramanmaraş’ın üretim sahası ve kapasitesi bakımından bir çok çevre ile göre üstün olduğunu biliyoruz” diyen Eliaçık şöyle konuştu: Ancak şehrimize ait birkaç markadan başka uluslararası markamız yok. TÜMKİAD olarak şehrimize marka kazandırmak için gerekli tüm çalışmaları yapacağız. Kurmuş olduğumuz Yönetim kurulumuz iş dünyasına renk katacak, iş dünyasına vizyon kazandıracak çok değerli arkadaşlardan oluşmaktadır. Yönetim kurulumuz şehrimiz, ülkemiz ve TÜMKİAD’ımız için hayırlı uğurlu olsun”

TÜMKİAD KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANLIĞI YÖNETİMİ İSE ŞÖYLE OLDU;
 

İl Başkanı Muhammet Eliaçık,

Başkan Vekili Adem Özsoy,

Teşkilatlanma Başkanı Lütfü Kalakenger,

Yatırım Geliştirme Başkanı Hüseyin Erbilir,

Muhasip Mehmet Ali Bodur,

Tanıtım ve Medya Başkanı Ferhat Gemci,

Ticari Faaliyetler Başkanı Ahmet Artuk,

Sosyal Faaliyetler Başkanı Muhammed Sarıyıldız,

Hukuk İşleri Başkanı Ömer Furkan Demir,

Eğitim ve Projeler Başkanı Mustafa Şan,

Gençlik Kurulu Başkanı Tayyib Aksungur.

Editör: TE Bilisim