Vali Ömer Faruk Coşkun, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Semerci ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonu Tekerek Kapalı Çarşı’da paket servis yapan esnaflarımıza ve kısıtlamalardan muaf tutulan iş yerlerine ziyarette bulundu. 

Vali Coşkun, salgınla mücadelede en önemli tedbirlerden olan Maske, Mesafe ve Temizlik konusunda esnaflarımıza hatırlamalarda bulundu.  Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Coşkun, şunları söyledi:

“Pandemi süreci devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda uygulanan tedbirleri yerinde görmek amacıyla esnaflarımızı ziyaret ettik. Birlik, beraberliğin ve dayanışmanın en çok ihtiyaç olduğu bir dönemden geçiyoruz.  Esnaflarımız için bu zor süreçte hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Bilindiği gibi pandemi sürecinde vaka sayılarında bir düşüş söz konusu fakat istenilen seviyelerde değil. Hafta sonu olması münasebetiyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bugünde vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamaları için bazı esnaflarımız, kısıtlamalardan muaf tutuluyor. Bütün hemşehrilerimizden beklentimiz vakalar azalsa da rehavete kapılmamaları yönünde. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına her şartta ve alanda uymamız gerekiyor. Temennimiz vaka sayılarının bitme noktasına gelmesi ve alınan tedbir kararlarının kaldırılması yönünde. Bunun için de vatandaşlarımızın hassasiyet göstermeleri gerekiyor.”

Aşılama çalışmalarının ilimizde de Sağlık Bakanlığının belirlediği sıra doğrultusunda yapıldığını ifade eden Vali Coşkun, “65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın aşılama çalışmaları başladı. Sağlık çalışanlarımızın ise ikinci doz aşıları yapılıyor. Aşı çalışmalarının yanı sıra tedbirlere de rehavete kapılmadan uyduğumuzda bu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız.  Lütfen alınan tedbirlere hep birlikte uyalım. Kahramanmaraşlı hemşehrilerime hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah birlikte başaracağız.” dedi.

Mutasyonlu virüs kontrol edilebilir seviyede

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, geçen hafta kentte görülen mutasyonlu virüsün yayılmasını önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, "Şu an kontrol edilebilir seviyede. Ancak ilerleyen süreçte nasıl gelişeceğini ne olacağını bilmiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta geçen hafta görülen mutasyonlu virüsle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Vali Ömer Faruk Coşkun, şunları söyledi: "Malum biliyorsunuz, Türkiye'de birçok ilimizde olduğu gibi mutasyona uğramış virüs ilimizde de görüldü. Şu an arkadaşlarımız görülen yerlerle ilgili ciddi tedbirler alıyorlar, karantina ve kısıtlama şartları getiriyoruz. Şu an kontrol edilebilir seviyede. Ancak ilerleyen süreçte nasıl gelişeceğini ne olacağını bilmiyoruz. Beklentimiz, temennimiz büyük bir sıkıntı yaşanmadan bu yeni virüsün de tedbirlere uyarak elimine edilmesi. Temennimiz o. Geldiğimiz nokta itibariyle çok sıkıntılı bir durum yok. Şu an gelişmeleri izliyor arkadaşlarımız, çıkan vakaları birebir takip ediyor. Çıkan vakalarla ilgili sağlık personelimiz ciddi olarak filyasyon çalışmasını yürütüyor, temaslı grupları oluşturuyor. Onlara ilişkin karantina ve kısıtlama tedbirleri uygulanıyor ve Sağlık Bakanlığımızın öngördüğü bütün tedbirleri alıyoruz ve yayılmasını engellemeye çalışıyoruz. Şu an için korkulacak bir durum yok."

Editör: TE Bilisim