Vali’den “Bi hareketine bakar, hayat” klibi…

Türkiye'de vatandaşların trafik farkındalığının artırılması için çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanlığı, Bi Hareketine Bakar Hayat” ana temalı yeni bir kampanya düzenledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 ilin Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 İl Valiliğine gönderilen yazıda Kasım ayında yapılacak kampanya için hazırlanan görseller, il ve ilçelerde eş zamanlı olacak şekilde billboardlarda ve sosyal medya platformları başta olmak üzere yerel ve ulusal basın yayın organları, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar, havalimanı, AVM, otobüs ve metro durakları gibi alanlar ile kurumsal iletişim sayfalarında yer alacak.

8 Kasım Pazartesi gününden itibaren kampanyanın, “Bilgilendirme”, “Kısa Videolar”, “Yaşayarak Görme” fazlarına etaplar halinde geçilecek. 8 Kasım öncesinden ise valilikler ve valiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kampanyayı duyurmaya başladılar.

Öte yandan geçtiğimiz yıl ise Önce Yaya uygulaması başlatılmıştı. Bu kapsamda yaya geçitlerine önce yaya yazısı yazılmıştı. 81 ilde valiler, kaymakamlar ve belediye başkanları yaya geçitlerinde araçları durdurmuş, yayların öncelikli olduklarını anlatarak bu konuda dikkatli olmalarını istemişlerdi.

Kampanya kapsamında Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da kamera karşısına geçti ve aracının arka bölümünde kampanyayı duyurarak emniyet kemerini taktı. Coşkun’un videosu da valilik sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Editör: TE Bilisim