Yaban hayatı unutulmadı

Büyükşehir Belediyesi, Kahramanlar Offroad Kulübü ve Hayvanların Sesi Derneği’ne doğaya bırakılmak üzere farklı cins hayvanlar için 400 Kilogram mama ve yem desteğinde bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarına desteğini sürdürüyor. Bu kapsamda Kahramanlar Offroad Kulübü (Karoff) ve Hayvanların Sesi Derneği’nin yaban hayatını yaşatmak için düzenledikleri sosyal sorumluluk projesine destekte bulunuldu. Periyodik olarak 3 yıldır Büyükşehir işbirliğiyle düzenlenen proje ile doğal yaşamı korumak ve yaban hayvanlarının soğuk kış şartlarında hayatta kalmasını sağlamak amacıyla dağlık ve ormanlık arazilerin muhtelif bölgelerine yem bırakılıyor. Büyükşehir’in desteğiyle 400 Kilogram farklı çeşitlerden mama ve yem, Kahramanlar Offroad Kulübü ve Hayvanların Sesi Derneği gönüllüleriyle birlikte belirlenen bölgelere bırakıldı. Yem bırakılan bölgeler arasında, Onikişubat İlçesi İsmailli, Döngele, Rahmancılar Mahalleleri kırsalı yer alıyor.

İyilikte Yarışıyoruz

Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Sercan Özçimen düzenlenen projeyle ilgili, “Özellikle kış aylarında yaban hayatının yaşatılması çok önemli. Ekolojik dengenin korunması adına yaptığımız bu çalışmamıza Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz her sene destek oluyor. Bizler sivil toplum gönüllüleri olarak Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle iyilikte yarışma imkânı buluyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e ve tüm Belediyemize teşekkürlerimizi sunarız” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim