İçişleri Bakanlığımızın “7-13 Mayıs Karayolları Trafik Haftası Etkinlikleri” kapsamında “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” temasıyla farkındalık çalışması yapıldı.

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla 81 ilimizde eş zamanlı olarak yapılan bilinçlendirme çalışması, İlimizde de Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet ve Jandarma Trafik ekiplerinin ortak çalışmasıyla icra edildi.

Bir yaya geçidinde yayalara ve sürücülere yönelik yapılan Uygulamaya ”Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Arif Şen, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Nuri Serkant Kara, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile personel katıldı.

Vali Coşkun burada yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 7-13 Mayıs Karayolları trafik haftası. Hafta dolayısıyla  İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda eş zamanlı olarak bütün illerimizde, yaya güvenliğine ilişkin bir farkındalık çalışması yapılıyor. Bizlerde bugün trafiğin yoğun olduğu bir noktadayız. Hem yayalarımıza hem de sürücülerimize yönelik “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosuyla hatırlatmalarda bulunuyoruz.  İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yapılan bu farkındalık çalışmaları sayesinde de hamdolsun ki hemşerilerimizde ciddi anlamda bir toplumsal farkındalık oluştu. Özelikle sürücülerimiz yaya trafiğine hassasiyet gösteriyorlar. Bu da ilimizde kazaların azalmasına olanak sağlıyor” dedi.

Uygulama esnasında araç sürücülerine ve yayalara üzerinde kampanya görselinin bulunduğu broşürler ve çeşitli hediyeler takdim eden Vali Coşkun ve beraberindeki heyet, sürücüler ve yayalardan trafik kurallarına duyarlılık göstermelerini rica ettiler.

Editör: TE Bilisim