Kahramanmaraş (SHA) - Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) 36. şubesini Kars’ta büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık “Yüreğini zor ile kor etmiş Anadolu’nun yiğitleriyiz. Bize durmak yakışmaz, bize pes etmek yakışmaz, bize yoruldum demek yakışmaz. Bu yüzden gece gündüz çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Türkiye genelinde teşkilatlanmak için 2023 hedefi en az 50 il olan ve şu ana kadar 36. İl Başkanlığının açılışını gerçekleştiren TÜMKAD, yine coşkulu bir açılış törenine imza attı.

Kars Harakani Havalimanında TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu’nun karşılanmasıyla birlikte başlayan program, dernek üyelerinin katılımıyla yapılan şehir turuyla devam etti. 1000’e aşkın kişinin katılımıyla dernek binasında il başkanlığının açılışı için kurdele kesimi yapıldı.

İlk olarak programın açılış konuşmasını yapan Kars İl Başkanı Altok Boy, Artık Kars’ta TÜMKİAD’ın olduğunu, bu Serhat şehrin evlatları ile bir olup, bu güzel şehre iş dünyası alanında güzel hizmetler yapacaklarını ifade etti.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ve Sivil Toplum Kuruluşları Uzmanı Tuncer Dağ’ın selamlama konuşmalarının ardından TÜMKİAD Genel Başkan Nihat Tanrıkulu kürsüye çıktı.

Baba toprağı olan Kars’ın kendisini duygulandırdığını belirten Tanrıkulu, “Kars İl Başkanlığımızın açılışı ile birlikte Türkiye’nin STK’sı olduğumuzu bir kez daha haykırmış olduk. Biz eminiz. Bizim ülkümüz güç değil. Bizim ülkümüz inancımız, vatan ve millete olan bağımız. Bu yüzden büyük sanayici peşinde değil, büyük ideal peşindeyiz.” dedi.

 Büyük sanılanların değerini yitirdiği günün kahramanları olduğunu anlatan Tanrıkulu, “Biz acı söyleyeniz. Bizi ne zaman ararsanız şatafatlı salonlarda değil, millete giden zorlu yollarda, sahada bulabilirsiniz. Var elbet eksiklerimiz. Var aramızda yanlış belki ama. Çok şükür, eksiğimiz yürekte değil. İnançta değil. Yanlışlar korumamız altında değil. Bu yüzden eksilerden eksilecek ve bir avuç doğru ile hedefe yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Açılışa katılan TÜMKİAD KAhramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık ise açılışla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, TÜMKİAD il başkanlıklarına bir yenisini daha eklediklerini, baştan sona kadar muhteşem bir organizasyon olduğunu söyledi.

Bir ve beraber olmanın, ekip olmanın ve başarıya inanmanın lezzetini Kars’ta hissettiklerini vurgulayan Eliaçık, “Biz her zaman Genel başkanımıza olan inancımız ve sadakatimiz tam. Onun liderliğinde bugün 36. il başkanlığımı açtık. TÜMKİAD olarak Yüreğini zor ile kor etmiş Anadolu’nun yiğitleriyiz. Bize durmak yakışmaz, bize pes etmek yakışmaz, bize yoruldum demek yakışmaz. Bu yüzden gece gündüz çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün de yönetim kurulu üyelerimiz ile heyet olarak Kars il başkanlığımızın açılışına katılarak destek olduk. Sayın Kars İl başkanımız Altok Boy ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bizleri çok iyi misafir ettiler ve şanına yakışır bir açılış organizasyonu oldu.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim