Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarında kullanılan Kahramankartlar’da devam eden HES Kodu uygulamasında eşleştirmeler, yüz yüze eğitim öncesi https://kahramanmaras.bel.tr/ ve https://www.kahramankart.com.tr/ adresinden çevrimiçi olarak yapılabiliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarında bulaş riskini önleme amacıyla hayata geçirdiği HES Kodu uygulaması devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın ‘Şehir içi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması’ genelgesi kapsamında yapılan düzenleme, öğrenci kartları için de geçerliliğini sürdürüyor. Kentte yüz yüze başlayacak 2021 – 2022 eğitim öğretim dönemi öncesi, toplu taşıma araçlarını kullanacak öğrenciler, Kahramankart’larına HES Kodu eşleştirmesini pratik şekilde yapabilecek. Eşleştirmeler, Büyükşehir Belediyesi internet sitesi https://kahramanmaras.bel.tr/ ile https://www.kahramankart.com.tr/ üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

HES Kodu Nasıl Alınır?

Covid-19 hastalığı açısından bireylerin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli bir şekilde paylaşmaya yarayan HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, uygulama, e devlet ya da sms üzerinden alınabiliyor. Telefona indirilen uygulama üzerinden ‘HES Kodu oluştur’ butonu tıklanır ve kod kullanım süresi seçilir. Ardından kod oluşturulur. E devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme linki kullanılarak da HES Kodu oluşturma tercih edilebilir. Diğer seçenek olarak sms ile, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılıp 2023'e sms atılarak da HES Kodu alınabilir.

Editör: TE Bilisim