19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Bu yıl 100’üncü yılını kutladığımız 19 Mayıs’ta dünya bir ilke sahne olacak ve o gün saatler 19:19’u gösterdiği anda “Dünya Atabarı Oynuyor” projesi gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden verilen bilgiye göre; Kültür Ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birlik Platformu işbirliği bir ilke imza atacaklar.

19 Mayıs 2019 günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünde saatler 19.19'u gösterdiğinde 81 il ve 19 ülkenin eş zamanlı oynayacağı ülkemizde ve 22 ülkede Kent 16 Medya’nın canlı yayınlayacağı “Dünya Atabarı Oynuyor” projesi gerçekleştirilecek.                          

Ülkemizdeki 81 ilin yanısıra dünyada aynı anda atabarı oynayacak olan ülkeler “ABD, Hollanda, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Beyaz Rusya, Arnavutluk, Ukrayna, Karadağ, İran, İspanya, Moldova” olarak açıklandı

Editör: TE Bilisim