Kahramanmaraşlı eğitimci ve yazar Abdulhakim Eren’in “Kendi Penceresinden Beş Ünlü Ozan” kitabı yayımlandı.

Abdulhakim Eren, uzun bir süre sonra ilk kitabı olarak kaleme aldığı “Kendi Penceresinden Beş Ünlü Ozan” Efsus yayınları tarafından yayınlandı. Eren’in kendisi gibi Afşinli olan Aşık Mahzuni Şerif, Hayatı Vasfi Taşyürek, Kul Hamit Koca, Aşık Yener “Hacı Yener”, Aşık Hüseyin Tenecioğlu gibi beş ünlü ustanın unutulmaz eserleri ve hayatlarını anlattığı 176 Sayfalık kitabı, Kahramanmaraş edebiyat dünyasını bir renk olarak girdi.

Afşin İlçesi Alemdar Mahallesi’nde 1949’da doğan Abdulhakim Eren, öğretmenlik, Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Lider Pen Ltd.Şti yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütürken, mahalli gazete ve dergilerde kültürel yazılar yazdı. Eren, ilk kitabını yayınlayarak Kahramanmaraşlı yazarlar kervanına katıldı.

“Beş Ünlü Ozan” kitabı çok akıcı ve insanı sıkmadan okuya bildiğiniz kitap, şöyle elime aldım akşam 54 sayfasını bir çırpıda okunacak türden. “Beş Ünlü Ozan” kitabı kitapçılardan, Hükümet Caddesi Hisarhan’da bulunan Kahramanmaraş Eğitim Vakfından, Borsa Caddesindeki Liderpen iş yerinden 20 TL karşılığında alınabilecek.

Eren “Bu kitabın tüm gelirini, sadece satış karı değil, her bir kitabın 20 TL değerinin tamamını Kahramanmaraş Eğitim Vakfı kanalı ile öğrencilere bağış olarak vereceğim, çünkü bu kitabı hazırlarken, bunu vaat etmiştim, Allah nasip etti bugün basıldı, tüm gelirini öğrencilere bağışlıyorum, dolayısı ile bir kitap alan öğrencilere yüzde yüzünü burs vermiş olacaktır” dedi.

Kahramanmaraş gönül dünyasının usta kalemi Abdulhakim Eren, ikinci kitap için de hazırlık yapmaya başladı.

Editör: TE Bilisim