Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliği ile çocuklara 3 seans olarak sunulan Akıllı Tavşan Momo Çizgi filminin uzun metrajlı sinema filmi olacağı belirtildi.

Yapımı Kahramanmaraş’ta 9D Medya tarafından gerçekleştirilen ve TRT’de yayınlanmakta olan Akıllı Tavşan Momo çizgi filminin galasına TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun katılmış ve filmin Kahramanmaraş’ta yapıldığını tamamen yerli ve milli bir üretim olduğunu söylemişti. Akıllı Tavşan Momo Çizgi Filmi Yönetmeni Mahmut Hasan, çizgi filmin uzun metrajlı sinema filme dönüştürme çalışmalarının başladığı müjdesini verdi. Yönetmen Hasan yaptığı açıklamada: “Ekip arkadaşlarımızla birlikte Akılı Tavşan Momo Çizgi filmini uzun metrajlı sinema filmine dönüştürme çalışmalarımıza başladık. Türkiye’mizi ve Kahraman şehrimizi uluslararası platformlarda her zaman en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Akıllı Tavşan Momo ve Arkadaşlarının Maraş Dondurması kestiği filmin gala gecesinde TRT Genel Müdür Yardımcısı Osman Urgun ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, filmin Yönetmeni Mustafa Hasan’ı plaketle ödüllendirerek teşekkür edip başarılarının devamını dilemişti.

Editör: TE Bilisim